Slavko Mihajlov Sakala (1948 – 2020): MUZIKA U SRCU, FUDBAL U KRVI

06/02/2020

MUZIKA U SRCU, FUDBAL U KRVI

Opovo, 6. februar 2020;

Početkom ove godine ražalostila nas je vest da među nama više nije Slavko Mihajlov – Sakala, čovek koji je naše Opovo dvostruko zadužio, u oblasti kulture i u oblasti sporta. Muzika i fudbal – dve možda ne tako bliske oblasti ali kada je u pitanju Sakala ništa nije bilo nemoguće, jer je i u muzici, kao bubnjar, i u sportu, kao fudbaler i trener, dao puno toga lepog.

Apoloni 1966

Sada već davne 1966. godine, kao tinejdžer i student, zajedno sa grupom svojih nerazdvojnih prijatelja (Mita Đukić, Steva Verle i Ivan Sič) osnovao je „Apolone“, prvu rokenrol grupu u Opovu (koja je kasnije promenila ime u „Krim“). Apoloni i Krim su dugo godina bili lokalne zvezde tadašnjih igranki na kojima su se okupljali mladi iz cele naše opštine.

Međutim, Slavko je imao još jednu veliku ljubav, a to je bio fudbal. Igrao je za opovački Omladinac i kao talentovani vezni igrač, sigurno će ostati upamćen kao jedan od boljih fudbalera koji su nastupali za ovaj klub. Po završetku igračke karijere, nastavio je da pomaže Omladincu, ovog puta kao trener najmlađih igrača. Pokazalo se da je odličan pedagog, pa je tako „iškolovao“, verovatno najtalentovaniju generaciju koja je u omladinskoj konkurenciji bila nepobediva u južnom Banatu, a kasnije bila oslonac prvog seniorskog tima (Šušnjar, Lazić, Trifunović, Đorđević, Josić, Plazinić, Ž.Stojanov, D. Stojanov, Lazin, Rukavina…). Nažalost, razočaran nekim odlukama u klubu, napustio je Omladinac i aktivan rad u fudbalskom sportu.

Kao diplomirani inženjer poljoprivrede Slavko je najveći deo svog radnog veka proveo u firmi PKB (Padinska skela / Opovo), a jedan kraći period proveo je u Opštinskoj upravi Opovo. Međutim, teška bolest mu nije dozvolila da duže uživa u zasluženoj penziji, preminuo je 14. januara.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije