Put Opovo – Debeljača: ZA ČETIRI NOVE FAZE OBEZBEĐENO 282 MILIONA DINARA (VIDEO)

image_pdfimage_print

ZA ČETIRI NOVE FAZE OBEZBEĐENO 282 MILIONA DINARA

Novi Sad, 31. januar 2020;

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević uručili su ugovore predstavnicima 22 lokalne samouprave u AP Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima vodoprivrede i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta. Reč je o projektima koji se realizuju preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Među značajnijim projektima, Mirović je naveo: nastavak radova na adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, uređenje Pozorišnog trga u Novom Sadu, rekonstrukcija lokalnih puteva u Šidu, Baču, Žablju, Opovu i Bačkom Petrovcu, izgradnja nove osnovne škole u Sremskoj Mitrovici, nastavak izgradnje gradske pijace u Kikindi i sanacija fasada u Subotici.

Ispred Opštine Opovo ugovor vredan 282 miliona dinara za realizaciju četiri nove faze (VII – X) izgradnje puta Opovo – Debeljača potpisao je predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je rekao da očekuje da će nakon rebalansa pokrajinskog budžeta biti obezbeđena sredstva i za preostale dve faze projekta.

„Sama činjenica da smo potpisali ugovor kolika nam je vrednost budžeta Opštine Opovo za 2020. godinu govori koliko nam je ovaj projekat važan. Mi smo danas potpisali ugovor na iznos od 282 miliona dinara i radi se o izgradnji četiri faze na putu Opovo – Debeljača, konkretno, od sedme do desete faze. Ukupna dužina puta koji će kroz ove faze biti izgrađen iznosi 3,7 kilometara što će biti ukupno 10,2 kilometara, tako da nam za završetak projekta preostaje još 2,2 kilometra. Očekujem da ćemo nakon rebalansa pokrajinskog budžeta tokom godine dobiti sredstva za završetak projekta, a to je 162 miliona dinara, i na taj način uraditi kompletan put dužine 12,5 kilometara“, izjavio je Tasić nakon potpisivanja ugovora.   

Tasić je istakao značaj ove saobraćajnice i u „svetlu“ novog projekta izgradnje autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad koji će prolaziti kroz atar Opštine Opovo i kako kaže, već je kontaktirao nadležne kako bi se u projektno – tehničku dokumentaciju projektovala saobraćajna petlja na putu Opovo – Debeljača.

„Imao sam priliku da razgovaram i sa čelnicima Autonomne pokrajine Vojvodine i Uprave za kapitalna ulaganja o novom autoputu koji će prolaziti kroz teritoriju naše opštine i direktno prolaziti preko puta Opovo – Debeljača. Razgovaraćemo i na tu temu, kako ćemo to građevinski i urbanistički rešiti, tako da i Pokrajinska vlada i Opština Opovo i Ministarstvo građevine razmišlja na ovu temu, konkretno, da se u projektno – tehničku dokumentaciju mapira saobraćajna petlja na ovom delu autoputa“, rekao je Tasić.

Nakon potpisivanja ugovora slede proceduralne radnje raspisivanja javne nabavke i izbora izvođača radova, nakon čega će startovati nastavak izgradnje puta Opovo – Debeljača.