Beograd – Zrenjanin – Novi Sad: NOVI AUTO-PUT PROLAZIĆE I KROZ OPŠTINU OPOVO

23/01/2020

NOVI AUTO-PUT PROLAZIĆE I KROZ OPŠTINU OPOVO

Opovo, 23. januar 2020;

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju autoputa Beograd (Borča) – Zrenjanin – Novi Sad, sa kineskom kompanijom Čajna Šandong Internešnal, koja je prošle godine izgradila dve deonice autoputa Miloš Veliki, a trenutno radi na dva nova projekta.

Kako je najavljeno dokumentacija za ovaj auto-put dužine 113 kilometara biće gotova ove godine, a procenjena vrednost celog projekta je oko 600 miliona evra.

Ministarka Mihajlović je istakla dobru saradnju sa Kinom, pre svega odličnim odnosima predsednika dve zemlje , Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, a isto tako i Ministrstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kineskih kompanija.

„Ovo je značajan dan za sve gradove i opštine kroz koja će auto-put prolaziti, Beograd, Pančevo, Opovo, Kovačica, Zrenjanin i Novi Sad“, poručila je Mihajlović.

Povodom ove vesti oglasio se i predsednik Opštine Opovo dr Zoran Tasić ističući značaj izgradnje autoputa za našu opštinu.

„Ovo je izuzetno dobra vest jer će autoput biti snažan pokretač lokalne privrede i ekonomije za našu sredinu. Prema preliminarnom planu predviđena je izgradnja niza petlji (ulaza i izlaza) duž trase autoputa i jedna od njih se planira kod Glogonja. Međutim, kako će ovaj auto-put presecati saobraćajnicu Opovo – Debeljača, koja je u izgradnji i koja će ove godine biti završena, kontaktiraću dopisom resorno ministarstvo i predložiti projektovanje još jedne petlje na ovoj lokaciji što bi koristilo i našoj opštini i opštini Kovačica“, izjavio je Tasić.

Ako se ovaj predlog usvoji i naša opština dobije petlju, lokalni put Opovo – Debeljača dobiće još više na značaju, čime će se pokazati „dalekovidost“ odluke da se ovaj put gradi.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije