Srbija u srcu – Rusija u duši: DODELJENE DIPLOME NAJBOLJIM RUSISTIMA

24/12/2019

DODELJENE DIPLOME NAJBOLJIM RUSISTIMA

23. decembar 2019. g.

Prvi put ove godine u periodu od 9. do 12. decembra održano je Međunarodno takmičenje u znanju ruskog jezika na teritoriji opštine Opovo u organizaciji Udruženja „Srbija u srcu – Rusija u duši“ iz Opova i u saradnji sa ANO „Dom učitelja Uralskog federalnog okruga“ iz Jekaterinburga –Rusija.

cof

Takmičenje se održalo za kategoriju učenika od 5. do 8. razreda osnovnoškolskog uzrasta. Imali su priliku da svoje znanje i umešnost pokažu đaci iz sva četiri mesta: Opovo, Baranda, Sefkerin i Sakule. Takmičenje je realizovano pomoću jedinstvenog testa na kojem se pismenim putem proveravaju stečena znanja i kompetencije i to: provera razumevanja pisanog teksta i provera znanja o ruskom jeziku.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je ukupno 78 učenika. Svi učesnici su pokazali zavidno znanje ruskog jezika. A da poslednji dan pred zimski raspust bude još slađi, nakon „Kolačijade“ dodeljene su diplome najboljim rusistima.

Najveći broj poena je imala učenica IO „Zoran Petrović“ iz Sakula Anđela Komluški – 97 bodova od maksimalnih 100, a šestoro đaka iz Sakula su dobili diplome I stepena sa osvojenim brojem bodova od 85 do 97: Đorđe Rusov, Jovana Savkov i Vesna Milić po 96 bodova, Lazar Gligorin – 94, Maša Erdeljan – 85.

hdr

Osam učenika OŠ „Dositej Obradović“ iz Opova dobili su diplome I stepena sa osvojenim brojem bodova od 85 do 91: Danijela Tadić 7/II – 91, Dušan Petrović 8/I – 90, David Knežević 7/II – 88, Maja Stojčić 7/I i Nenad Srbljan 8/I po 87 bodova, Lana Šijak 6/II i Isidora Ninkov 7/I po 86 bodova i Anđelina Popov 7/II – 85.

Iz IO „Olga Petrov“ iz Barande se istakla učenica 8/III razreda Anđela Bećirović  sa 92 osvojena poena.

Tri učenice iz 8/V razreda IO „Sveti Sava“ iz Sefkerina dobile su diplome I stepena sa osvojenim brojem bodova od 85 do 89: Sanja Manić – 89, Anastasija Bokšan – 88 i Jovana Petrov 85 poena.

 „Bilo je prirodno da podstaknemo razvoj ruskog jezika u našem društvu“, izjavila je predsednica Udruženja Žanna Knežević, „drago mi je da ikako mogu da približim Rusiju srpskim đacima. Zahvaljujem se učenicima osnovnih škola na interesovanju i učešću u takmičenju i zapaženim rezultatima, koji su ostvarili. Imam potrebu da se zahvalim nastavnicima ruskog jezika: Jeleni Nedeljkov, Mirjani Andrejić i Oliveri Radaković, koji su doprinele da veliki broj učenika ostvari odlične rezultate i koji su svakodnevno svoju ljubav prema Rusiji i ruskom jeziku prenosili i delili sa đacima. U ime našeg udruženja izražavam posebnu zahvalnost Milici Cuci, direktorki OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu za nesebičnu podršku i aktivnu saradnju u održavanju takmičenja. Nadam se da ćemo i ubuduće organizovati ovakva i slična takmičenja u cilju pružanja podrške ljubiteljima ruskog jezika.“

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije