Književni susret sa Ilijom Tucićem: „ZAGREBI“ PO VOJVODINI I ETO LEPE PRIČE

18/12/2019

ZAGREBI“ PO VOJVODINI I ETO LEPE PRIČE

Opovo, 17. decembar 2019;

U maloj sali Kulturnog centra Opovo održan je književni susret sa novosadskim novinarom i književnikom Ilijom Tucićem, koji je predstavio svoju novu zbirku „Priče ravnice“ kao i prethodne književne poduhvate „Čelobašte“ i „Vojvođanske priče“. Ilija Tucić je poznat pre svega kao uspešan novinar, koji je tokom svoje bogate karijere radio u brojnim novinskim, radio i televizijskim redakcijama, a već dugi niz godina je glavni i odgovorni urednik Vojvođanskog magazina za koji je napisao oko 140 reportaža o gradovima i selima Vojvodine.

Tucić je svoju književnu inspiraciju objasnio, pre svega novinarskim radom putujući po celoj Vojvodini gde je upoznavao zanimljive ljude i njihove priče (letos je objavio i reportažu o Opovu; prim. autora), ali se njegova inspiracija oslanja na bogatu istoriju, etnologiju i multikulturalnost Vojvodine.

„Samo malo zagrebi po Vojvodini i eto lepe priče“, rekao je Tucić prilikom predstavljanja svog književnog opusa, koji je trajao više od dva sata i imao odličnu interakciju sa prisutnim ljubiteljima pisane reči. Uz Boru Otića i Ljubomira Živkova, Ilija Tucić je još jedan pisac iz plejade novinara – književnika, koji svojim kratkim pričama na najlepši način oslikava Vojvodinu.     

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije