Aktivnosti udruženja građana: NOVI EVROPSKI PROJEKAT UDRUŽENJA SIGURAN ŽIVOT I INICIJATIVE MLADIH

21/11/2019

NOVI EVROPSKI PROJEKAT UDRUŽENJA SIGURAN ŽIVOT I INICIJATIVE MLADIH

Opovo, 21. Novembar 2019
U okviru Grant šeme programa IPA 2016 „EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) opština Opovo je dobila donaciju za projekat „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“ – “Step further in social inclusion of Roma in the Municipality of Opovo”.

EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma

Projekat sprovodi Opština Opovo u saradnji sa NVO „Siguran život“ i NVO „Inicijative mladih Opova“.
Realizacija projekta je počela 4.septembra 2019.godine i traje 12 meseci.

U sredu, 20.11.2019. god u opštinskim prostorijama održan je javni događaj u okviru projekta – okrugli sto gde su učesnici bili preduzetnici sa teritorije opštine, predstavnici lokalne samouprave, doma zdravlja, Centra za socijalni rad.

Tema okruglog stola je bila radno angažovanje ranjivih grupa, posebno projektne ciljne grupe, pripadnika romske manjine.

Miloš Markov upoznao prisutne sa zastupljenim merama za zapošljavanje u Republici Srbiji

Sa zastupljenim merama za zapošljavanje u Republici Srbiji  prisutne je upoznao Miloš Markov, opštinski odbornik, a menadžer projekta, Ivana Obradović, je prezentovala projekat, ciljeve, glavne aktivnosti i rezultate.

Detaljnije o projektu možete saznati na linku  Opština Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Litija u Sakulama povodom praznika Duhova

Litija u Sakulama povodom praznika Duhova

SAKULE, 24. jun 2024 – Povodom crkvenog praznika „Duhovni ponedeljak“, dan koji sledi posle Pedesetnice i posvećen je Svesvetom Životvornom i Svesilnom Duhu, jednom od tri lica Svete Trojice koji je sišao na apostole, u Sakulama je održana litija kojom se išlo od...

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

OPOVO, 23. jun 2024 – U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“, održana je 24. seoska olimpijada u Sefkerina. Tokom ceremonije otvaranja, predsednik sefkerinskih „Sokola“ Dragan Ristić pozdravio je prisutne, zahvalio se gostima na dolasku i lokalnoj...

najnovije

najčitanije