Uskoro drugo izdanje Čudesne šume: SVI PUTEVI VODE U DIVLJINU

19/11/2019

SVI PUTEVI VODE U DIVLJINU

Opovo, 19. novembar 2019;

Uskoro iz štampe izlazi drugo izdanje romana „Čudesna šuma“ čiji je autor naša sugrađanka Katarina Nikolić Ralić Poslednje primerke prvog izdanja „Čudesne šume“ (izdavač Opštinska narodna biblioteka Opovo) možete naručiti onlinehttps://www.knjizara.com/Cudesna-suma-svi-putevi-vode-u-divljinu-Katarina-Nikolic-155253 ili lično kod autorke u ONB Opovo.

„Čudesna šuma“ je ilustrovana umetnička bajka za decu, inspisrisana slovenskom mitologijom, mitskim bićima i narodnim pričama. To je neobična priča o tvrdoglavom ocu i njegovoj tvrdoglavoj deci. O vukodlacima, vilama, aždajama, divovima, o bogovima i ljudima. O braći koja odlaze u šumu da spasu svoju sestru. O dužnosti i hrabrosti. O Prirodi. Čudesna šuma ume da bude nemilosrdna i osvetoljubiva kako bi se zaštitila i odbranila. Ona je početak i kraj čovekove potrage za ljubavlju i smislom.

Katarina Nikolić (1988) je rođena u Pančevu. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti 2011. godine kao audio vizuelni umetnik iz oblasti dramaturgije. Piše, s vremena na vreme, za književni časopis “Kvartal”. Autor je romana “Kazablanka” (2008), “Igra jednog časa” (2013) i “Dete Prirode” (2014). Jednu od mnogobrojnih priča izdala je u saradnji sa Vasom Pavkovićem “Leksikon božijih ljudi” (Službeni glasnik, 2010). Časopis “NIN” objavio joj je priču “Šerlok Holms. Bez kokaina” 2012. godine. Kratku recenziju o iranskom novom talasu “Prošlost i sadašnjost” objavio je magazin “ReStart online” (2012). Ove godine, roman “Čudesna šuma” je adaptiran i dramatizovan u pozorišnu predstavu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije