Dom zdravlja Opovo: ZDRAVSTVENI RADNICI OBELEŽILI SLAVU SVETE VRAČE(VIDEO)

14/11/2019

ZDRAVSTVENI RADNICI OBELEŽILI SLAVU SVETE VRAČE

Opovo, 14. novembar 2019;

Rezanjem slavskog kolača u Domu zdravlja Opovo zaposleni zdravstveni radnici obeležili su esnafsku slavu Svete Vrače (Sveti besrebrenici Kozma i Damjan), zaštitnike lekara. Domaćica slave je bila dr Mirjana Popović Krstić, a jabuku i kumstvu za narednu godinu preuzela je logoped Vesna Petrovski.

Sečenje slavskog kolača

Sveti Kozma i Damjan su rođeni u Aziji. Vaspitani su u hrišćanskom duhu i u mladosti su izučili lekarske veštine. Ljude su lečili besplatno i ubrzo su proglašeni besrebrenicima, jer za lečenje nisu uzimali nikakvu nadoknadu, strogo poštujući Hristovu zapovest „Badava primiste, badava dajite“ (Mt. 10, 8). 

Posle smrti svetitelja, sahranjeni su zajedno u mestu Feremanu shodno otkrovenju Božjem, te ostadoše čudotvorci kako za života, tako i posle smrti. Narod je nastavio da ih priziva u bolesti i nevolji i do danas.

Današnji dan je po narodnom verovanju dobar za molitvu za ozdravljenje. Postoji i verovanje da danas dobro raditi teške fizičke poslove i da bez preke potrebe ne treba izlaziti iz kuće.

Sečenje slavskog kolača

Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović čestitala je slavu radnicima, pozdravila goste i istakla značaj podrške lokalne samouprave u smanjenju duga, kao i kadrovskom i tehničkom napretku ustanove. Poslednje novine su da je Dom zdravlja Opovo dobio novg specijalistu u oblasti radiologije, a još dva lekara su dobila specijalizaciju.

Zdravstvenim radnicima slavu je čestitao i predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je rekao da je i pored velikih napora lokalne samouprave da smanji dug nastao u periodu od 2004. do 2012. godine, taj dug još uvek veliki i da se mora izmiriti u što kraćem vremenskom roku kako ne bi došlo do blokade Doma zdravlja Opovo.

Tasić čestitao Slavu zdravstvenim radnicima

„Naravno, mi nećemo dozvoliti da naši građani ostanu bez primarne zdravstvene zaštite, učinićemo sve da se taj dug izmiri na vreme, kao i da krivci za to odgovaraju. S druge strane, mi smo veoma ponosni jer smo uspeli da opovačku zdravstvenu ustanovu, kada je reč o kadrovima, specijalistima i tehničkoj opremljenosti, u poslednjih tri i po godine dovedemo na najviši nivo. Po broju specijalista i tehničkoj opremljenost, kada su u pitanju lokalni domovi zdravlja, naša zdravstvena ustanova je jedna od boljih u Srbiji“ izjavio je predsednik opštine Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“  https://youtu.be/4kGm-gU-OjE OPOVO, 11. april 2024 – Predškolci PU „Bambi“ danas su bili gosti Rasadnika cveća „Florenca“ u Opovu. Pored obilaska i razgledanja cveća, predškolci su imali i malu edukativnu radionicu koju...

najnovije

najčitanije