Književno veče za Nadu: POEZIJA, PESMA, PLES I FOLKLOR U BARANDI

03/11/2019

POEZIJA, PESMA, PLES I FOLKLOR U BARANDI

Baranda, 3. novembar 2019;

Peta po redu i sada već tradicionalna umetnička manifestacija koja se održava u kulturnom centru porodice Kljajić – Nade i Žarka, okupila je pesnike iz celog regiona, koji su se svojom poezijom i aforizmima predstavili prisutnima.

Pesnici UPIK Opovo

Pored poezije, program manifestacije upotpunili su Kulturno – umetničko društvo „Abrašević“ iz Pančeva i plesne škole „Beodance“, koji su svojim nastupima izmamili burne aplauze.

Plesna škola Beodance

„Ova manifestacija ima simbolični naziv jer „nada“ je ono što nas pokreće da kulturu vratimo sa margina i postavimo je na mesto koje zaslužuje. Zadatak svih nas koji smo danas ovde jeste da umetnost i književnost odbranimo od rijaliti kulture, odnosno besmisla potrošačkog društva i približimo mladima jer oni su ti na kojima svet ostaje“ poručila je organizatorka manifestacije književnica i slikarka iz Barande Nada Kljajić.  

KUD Abrašević Pančevo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije