Klasika za sve uzraste i ukuse: MUZIČKI SNOVI U OPOVU

25/09/2019

MUZIČKI SNOVI U OPOVU

Opovo, 24. septembar 2019;

Prošle subote u Kulturnom centru Opovu održan je koncert klasične muzike „Muzički snovi“ – najlepše note operske literature, operete, mjuzikla, filmske muzike i napolitanskih kancona. Koncert je projektno finansiran preko Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Cilj ovog muzičkog projekta je obrazovanje mlađe generacije, ali u isto vreme služi kao podsetnik starijoj publici. Numere koje čine koncert su elementarno gradivo koje navode slušaoca na istraživački pristup sedmoj umetnosti, filmu, operi, filmskoj muzici i muzici u njenom opštem značenju. Svaki segment koncerta obradio je interesantne detalje specifične za određenog kompozitora.

Prisutni su imali prilike da uživaju u delima Mocarta, Pučinija, Geršvina, Lehara, Dala, ruskih romansi i francuskih šansona, pesme iz mjuzikla i filmova (Fantom iz opere, Priča sa zapadne strane, Prljavi ples, Njujork Njujork), ali savremenih domaćih autora kao što je Goran Bregović.

Dugotrajnim aplauzima i ovacijama ispraćene su interpretacije Gabrijele Ubavić (lirsko – koloraturni sopran) i Aleksandra Stefana Radiševića (bariton) uz klavirsku pratnju Nevene Živković, korepetitora Beogradske opere.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije