Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije: SAOPŠTENJE POVODOM ODRŽAVANJE MANIFESTACIJE „BAJKE DETINJSTVA“

25/09/2019

SAOPŠTENJE POVODOM ODRŽAVANJE MANIFESTACIJE „BAJKE DETINJSTVA“

Opovo, 25. septembar 2019

Povodom održavanje manifestacije Nedelja ruskog dečjeg filma „Bajke detinjstva“, koja je od 17. do 20. septembra održana u Opovu, Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ izdalo je saopštenje zahvalnosti svima koji su podržali i učestvovali u organizaciji manifestacije u Opovu, pre svega Opštini Opovo i Kulturnom centru Opovo, kao i medijskom sponzoru Internet portalu „Glas Opova“.

„Želim da se javno zahvalim u ime Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ na srdačnom dočeku naših gostiju iz Rusije: Denis Vjaznikov (sa suprugom) – producent, autor scenarija filma-komedije „Ostrvo za popravljanje“ studije igranog filma „Boje“, pevačica Olga Masaljska, predstavnik pravoslavnog ženskog časopisa „Slavjanka“ Marija Česnokova, koji su došli da uveličaju našu svečanost ceremonije otvaranja festivala „Nedelja ruskog dečjeg filma BAJKE DETINJSTVA“ u Opovu. Sa oduševljenjem su preneli utiske moskovskoj kompaniji „Vifsaida“ i Ambasadi Ruske Federaciji u Srbiji, jer su prvi put doživeli da u tako malom mestu kao naše Opovo budu tako veličanstveno dočekani i prihvaćeni od strane naše lokalne samouprave, Kulturnog centra Opovo i oduševljene dečije publike.

Srdačno zahvaljujemo na velikodušnoj pomoći i podršci u organizaciji ovog kulturnog događaja namenjenog omladini naše opštine. Zahvaljujemo se pre svega lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću, Kulturnom centru Opovo i direktorki ONB Opovo Katarini Nikolić Ralić. Uvereni smo da će sve naše zamisli koje se realizuju zahvaljujući lokalnoj samoupravi, poslužiti na dobrobit i očuvanje istorijskog sećanja među našim narodima i učvršćenje iskrenog prijateljstva.

U nadi da će festival postati tradicionalna manifestacija u našem regionu i još dugo godina ćemo širiti prijateljske odnose između dva bratska naroda – Srba i Rusa. Veliko hvala!

Žanna Knežević, Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „SRBIJA U SRCU – RUSIJA U DUŠI“

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije