Svetski dan čišćenja: PREKO 100 VOLONTERA U OPŠTINI OPOVO (VIDEO)

21/09/2019

PREKO 100 VOLONTERA U OPŠTINI OPOVO

Opovo, 20/21. septembar 2019;

Opština Opovo se i ove godine pridružila Svetskom danu čišćenja – World cleanup day, kao najvećem svetsko volonterskom i ekološkom događaju.

Prošle godine održana je prva svetska akcija čišćenja i u njoj je učestvovalo 155 zemalja i 13 miliona volontera. Opština Opovo sa svojim volonterima, bila je među 27 opština i 12 000 volentera u Srbiji.

Ove godine sa preko 100 volontera Opština Opovo je ponovo učesnik u globalnoj  akciji Svetskog dana čišćenja. Učestvovala su dece predškolskog i školskog uzrasta, zaposleni u Opštinskoj upravi i Domu zdravlja Opovo, predškolskoj ustanovi i školi, mesnim zajednicama, Atletski klub “Spartak”, JP “Mladost”,  “Brantner otpadna privreda ” d.o.o.

Čistilo se u svim naseljenim mestima, u Opovu sportski tereni, atletske staze, divlje deponije, školsko dvorište i park, u Barandi oko crkve i park, u Sakulama park i sportski tereni, u Sefkerinu oko Doma kulture i park.

Akciju su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić I njegov zamenik Žika Nestorović, a koordinator akcije rukovodilac Odeljenja za imovinsko pravne, stambeno komunalne poslove, urbanizam, građevinarstvo I zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo Rade Cvetanović ističe važnost poruke koju su današnjom akcijom poslali.

“ Učestvovanjem zaposlenih u javnim ustanovama i preduzećima u ovoj akciji čišćenja dajemo primer sa ciljem da se podigne ekološka svest I ujedno apelujemo na sve građane da smeće i otpad odlažu na predviđena mesta kako se ne bi više stvarale divlje deponije I ružile javne površine”, izjavio je Cvetanović

Visoko razvijena ekološka svest, entuzijazam i pozitivna  energija mnogobrojnih volontera dali su puni smisao sprovedenoj akciji. (M.M./Č.V.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije