Udruženje građana “Siguran život”: ODRŽANA JAVNA DEBATA U PANČEVU

20/09/2019

Pančevo, 19. septembar 2019
Javna debata o položaju osoba sa invaliditetom održana je 18.09.2019. u Gradskoj kući u Pančevu u okviru projekta „Ostvarivanje ljudskih prava na socijalnu inkluziju i jednake mogućnosti za povratak dostojanstva osoba sa invaliditetom“ („Achieving human rights for social inclusion and equal opportunities to regain dignity of persons with disabilities”) koji finansira Evropska unija u okviru programa European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR).

Događaju su prisustvovalisvi partneri na projektu, nosilac projekta Udruženje „Siguran život“ iz Opova i četiri partnerske organizacije koje zastupaju prava osoba sa invaliditetom: Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, Baranda, Socijalno-humanitarno udruženje paraplegičara i kvadriplegičara „PARAKVAD VŠ“, Vršac, Udruženje paraplegičara Banata, Zrenjanin i Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata, Pančevo. Debati su takođe prisustvovali predstavnici lokalnih institucija – Nacionalne službe za zapošljavanje, Doma zdravlja, Kancelarije lokalnog ombudsmana itd. kao i medija i udruženja osoba sa invaliditetom. Predstavnici lokalne samouprave nisu bili prisutni.Debata je protekla u otvorenoj diskusiji u okviru koje su otvorene mnoge teme i identifikovani budući koraci između ostalog pokretanje incijative za osnivanje kancelarije za osobe sa invaliditetom u okviru Grada Pančeva, pojednostavljenje procedura Doma zdravlja prilikom pregleda osoba sa invaliditetom, povećanje obuhvata prevoza za decu sa posebnim potrebama i sl.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije