Evropska nedelja mobilnosti: RADNICI JAVNIH USTANOVA I PREDUZEĆA PEŠICE I BICIKLAMA NA POSAO (VIDEO)

20/09/2019

RADNICI JAVNIH USTANOVA I PREDUZEĆA PEŠICE I BICIKLAMA NA POSAO

Opovo, 19. septembar 2019;

Svake godine u periodu od 16. do 22. septembra obeležava se  Evropska nedelja mobilnosti. U pitanju je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva, i na taj način se direkto utiče na smanjenje emisije ugljen dioksida i zagađenje vazduha.

Ove godine manifestaciju podržava preko 2900 gradova i opština iz 49 država među kojima je i Opština Opovo.

Tema ovogodišnje kampanje je bezbedno pešačenje i bicikliranje a slogan je Pešačite sa nama!

Monogostruke su prednosti pešačenjai i biciklizma: socijalna i ekonomska pristupačnost, pouzdanost, nula emisija gasova i pozitivan uticaj na zdravlje.

Da bi se osigurale sve  prednosti, pešačenje i biciklizam moraju biti bezbedni, a zadatak lokalnih vlasti je da sprovođenjem trajnih mera  obezbede putnu infrastrukturu da pešaci i biciklisti više ne budu ugroženi učesnici u saobraćaju

Opština Opovo svake godine podržava Evropsku nedelju mobilnosti organizovanjem tematskih aktivnosti u cilju jačanja ekološke svesti kod dece predškolskog i školskog uzrasta, kao i građana.

Ove godine, kao trajnom merom za bezbedno pešačenje i bicikliranje, naša opština se može pohvaliti novoizgrađenom pešačko-biciklističkom stazom u dužini od 3 km koja spaja naseljena mesta Opovo i Barandu. Na veliko zadovoljstvo svih korisnika staza se koristi za bezbednije kretanje zaposlenih i svih građana, kao i u rekreativne svrhe kako za vožnju bicikla tako i za pešačenje.

Druga mera je investicija  izgradnje “Bajk parka”  – parka za bicikle u sklopu Sportsko-rekreativnog centra Opovo koji se sastoji od pet senika sa stolovima i klupama, pet biciklarnika  sa po pet mesta i dva samouslužna servisa za bicikle.

Dolaskom na posao pešice ili biciklom, predsednik opštine dr Zoran Tasić, kao i zaposleni u Opštinskoj upravi Opovo, OŠ “Dositej Obradović, JP “Mladost” i Predškolskoj ustanovi “Bambi” sa punom društvenom i ekološkom odgovornošću podržali su ovogodišnju Evropsku nedelju mobilnosti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije