Atletika – Finale Kupa Srbije: TRI MEDALJE I TRI LIČNA REKORDA

11/09/2019

u SPORT

TRI MEDALJE I TRI LIČNA REKORDA

Opovo, 11. septembar 2019;

U Kruševcu je 7. i 8. septembra održano finale Kupa Srbije za mlađe juniore gde je sve što vredi u Srbiji u ovom uzrastu učestvovalo u takmičenjima. Atletičari opovačkog Spartaka I ovog puta su ostvarili odlične rezultate.

Boris Mojsa je trčao trku života na 800m. Boris je u dogovoru sa svojim trenerom napravio taktiku pre trke, a to je bilo da ide na lični rekord pa kako bude. Boris je od samog starta nametnuo žestok ritam, znao je šta hoće i u uzbudljivoj završnici sa žestokim finišom od 150m pre cilja sa Aleksom Milanovićem atletilčarem “Morave” iz Ćuprije vodio lavovsku borbu. Oba atletičara su bila odlična, tako da je o pobedniku odlučio foto finiš i iz ovog dvoboja kao pobednik je izašao naš atletičar Boris Mojsa sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 1:56,09, što je za svega 9 stotinki do norme za Evropsko prvenstvo koje će biti naredne godine u Italiji.

Prvog dana Boris je nastupio i u trci na 400m, gde je takođe bio izvanredan i osvojio drugo mesto sa takođe postavljenim ličnim rekordom 51,02. I u ovoj trci je morao da odlučuje foto finiš, tako da je pobednik u ovoj disciplini imao bolji rezultat od Borisa za svega 6 stotinki.

Na ovaj način Boris je zaokružio sve titule na 800 metara u ovoj godini – prvak Srbije u dvorani, na otvorenom i pobednik kupa za mlađe junior.

Još jedan lični rekord postavio je Stefan Jovanov u bacanju kugle gde je osvojio drugo mesto, bacivši kuglu (5kg) 14,61m. Da napomenemo, Stefan je još pionir i da se takmičio sa dve godine starijima od sebe i da je u finale ušao kao peti, ali je pokazao borbenost i prisebnost onda kada je to najviše potrebno.

Tamara Radin je zauzela 4. mesto u trci na 800m, rezultatom 2:26,24. Tamara je dala sve od sebe, ali od nje možemo očekivati mnogo bolje rezultate tek sledeće godine.

“Moram da kažem da sam prezadovoljan rezultatima koji su moji atletičari ostvarili, da se u klubu ozbiljno radi i da imamo odličan potencijal koji treba i dalje razvijati i usmeravati, Boris je blizu norme za Evropsko prvenstvo, svega 10 stotinki, a treba je ispuniti sledeće godine, tako da imamo dovoljno vremena za to, što bi bio veliki uspeh kako za naš klub tako i za našu sredinu. Naredna takmičenja koja nas očekuju su finale Kupa Srbije za starije pionire ovog vikenda u Sremskoj Mitrovici i Prvenstvo Srbije za mlađe pionire koje će biti održano narednog vikenda u Kruševcu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije