Skupština opštine Opovo: DVE OPŠTINSKE OSNOVNE ŠKOLE, MARKOV NOVI ODBORNIK, REIZBOR DR SOFIJE POPOVIĆ

image_pdfimage_print

DVE OPŠTINSKE OSNOVNE ŠKOLE, MARKOV NOVI ODBORNIK, REIZBOR DR SOFIJE POPOVIĆ

Opovo, 29. avgust 2019;

Sve tačke dnevnog reda 28. sednice Skupštine opštine Opovo su usvojene. Na početku zasedanja potvrđen je mandat novom odborniku Milošu Markovu sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.

Rukovodilac Odeljenja za privredu i finsnije Slavko Mančev izvestio je odbornike povodom tačke „Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Opovo za period januar – jun 2019. godine“, koji je prethodno prihvatio opštinski Savet za budžet i finansije. Ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima za ovaj period iznose 230.267.095 dinara, a ukupni rashodi i izdaci iz prihoda i primanja 163.573.456 dinara.

Usvojena je Strategija ruralnog razvoja Opštine Opovo za vremenski period od 2018. do 2020. godine, kao strateški razvojni dokument koji definiše osnovne razvojne prioritete Opštine Opovo iz oblasti ruralnog razvpja i način njihove realizacije. Ovaj dokument se može se pogledati na internet stranici Opštine Opovo www.opovo.org.rs u odeljku „Dokumenti“ – Opštinska uprava – Odeljenje za privredu i finansije.

Na osnovu odredbi Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta opštine Opovo, usvojena je Odluka o ukidanju Osnovne škole „Dositej Obradović“ Opovo, a istovremeno su usvojene odluke o osnivanju dve nove osnovne škole: OŠ „Dositej Obradović“ Opovo sa izdvojenim odeljenjem „Sveti Sava“ Sefkerin i OŠ „Zoran Petrović“ Sakule sa izdvojenim odeljenjem „Olga Petrov“ Baranda. Škole počinju sa radom od 1. septembra 2020. godine.

Skupština je reizabrala dr Sofiju Popović, koja će imati novi četvorogodišnji mandat na funkciji direktora Doma zdravlja Opovo.

Umesto Saše Jovanova iz Opova, koji je podneo ostavku na dužnost zamenika člana Izborne komisije opštine Opovo, imenovana je Marija Andra Brad iz Opova. Do izmena je došlo i u Školskom odboru OŠ „Dositej Obradović“ Opovo gde su umesto preminule Smiljke Antić (predstavnik lokalne samouprave) i Žarka Demića (predstavnik zaposlenih), koji je podneo ostavku, imenovani Jasna Prem i Dragana Mijatov.

Takođe, zbog podnete ostavke, umesto Dragana Pavlovski, novi član Upravnog odbora Predškolske ustanove „Bambi“ Opovo ispred lokalne samouptave imenovan je Igor Vujić.

Usvojen je Zaključak o usvajanju finansijskog izveštaja o poslovanju JP „Mladost“ Opovo za 2018. godinu, Rešenje o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji sa opisom poslova i sistematizaciji zaposlenih u Centru za socijalni rad „Opovo“ i Odluka o obrazovanju Štaba za vanredne situacije.