Društvena odgovornost i šansa za učenike u privredi: DUALNO OBRAZOVANJE U KOMPANIJI DRÄXLMAIER GROUP

20/08/2019

u OGLASI

DUALNO OBRAZOVANJE U KOMPANIJI DRÄXLMAIER GROUP

DRÄXLMAIER Group podržava i promoviše model dualnog obrazovanja u Srbiji na različite načine već godinama unazad, jer veruje da je ovaj model veoma koristan za mlade ljude i omogućava bolje sticanje znanja.

Petnaest učenika novootvorenog smera Tehničar mehatronike u Tehničkoj školi u Zrenjaninu, koji nastavu ima po modelu dualnog obrazovanja, jedan dan u nedelji ima praktične vežbe u fabrici DRÄXLMAIER. U posebnoj učionici opremljenoj specijalnim alatima i mašinama, sa njima radi stručno lice iz DRÄXLMAIER po nastavnom programu   po kojima rade i njihovi vršnjaci mehatroničari u školama u Nemačkoj, istovremeno prateći   i poštujući predviđeni nastavni plan i program srednje stručne škole.

„Snažno međudelovanje disciplina kao što su mašinstvo, elektrotehnika, elektro- pneumatika, automatsko upravljanje, nam daje za pravo da verujemo da je smer Tehničar mehatronike, veoma atraktivan i da je to smer koji ima dobru perspektivu za budućnost,   tim pre što su mehatroničari najfleksibilniji, najspremniji i dobro obučeni stručnjaci budućnosti. Znanja koje mladi čovek stekne u našoj kompaniji, i teoretska i praktična, u sublimaciji sa znanjima koje stekne u školi, su ključ za stvaranje uspešnog čoveka.“, kaže Brenda Leonardo, zadužen za stručno obrazovanje u DRÄXLMAIER Group.

Učenicima koji se tokom školovanja pokažu kao najbolji, biće ponuđeno radno mesto u struci u pogonu DRÄXLMAIER-a u Zrenjaninu.

Duga istorija Dualnog obrazovanja u DRÄXLMAIER Group

Sistem dualnog obrazovanja u Nemačkoj je uspostavljen pre 45 godina i kompanija DRÄXLMAIER se odmah uključila u ovaj program. Kako se sistem razvijao, tako se i širio   po svetu. Prva lokacija DRÄXLMAIER-a van Nemačke koja se priključila ovom sistemu je Rumunija 2012 godine, a zatim i Tunis 2013. i Moldavija 2014.godine, gde je kompanija na osnovu svojih potreba kreirala plan obrazovanja za tri potpuno nova obrazovna profila.

Model se primenjuje i u Makedoniji, gde su rezultati takođe odlični.

Prednosti Dualnog obrazovanja

U sadašnjem sistemu obrazovanja mladi su dobijali samo formalno znanje, a modelom Dualnog obrazovanja će dobijati i usvajati osim formalnih i funkcionalna znanja, jer će učenici učiti u realnim uslovima i u realnom procesu proizvodnje.

Uz Dualni model obrazovanja mladi će biti preduzetni, razvijaće projektno, procesno, sintezno, racionalno i kritičko mišljenje. Takođe, sinergijska veza između škola i kompanija po ovom modelu obrazovanja je veoma velika, a dokaz za to je da Ministarstvo za obrazovanje i tehnološki razvoj planira da i neke Visokoškolske ustanove u skorijoj budućnosti pređu na Dualni sistem učenja, gde će svi imati benefite, i škole i kompanije i učenici.

Donacija Tehničkoj školi u Zrenjaninu

Sa željom da unapredi praktičan rad u učenika, DRÄXLMAIER je donirao Tehničkoj školi u Zrenjaninu stolove, stolice, oscilatore, električarski alat,  elektroničarski  alat,  lemilice, merne instrumente, Unimere, Amper klešta, instrument za merenje proboja izolacije, ploče za merna mesta i radne elektro stolove kao i ostali sitni alat za opremanje kabineta za Mehatroniku.

Zahvaljujući ovoj opremi učenici će u svojoj školi u savremenim uslovima moći da stiču nova praktična znanja i veštine iz oblasti elektronike, elektrike, mehanike, automatizacije, robotike i inženjeringa.

„Verujemo da su mladi budućnost i da treba ulagati u njihova znanja i razvoj potrebnih veština koje će im biti od velikog značaja u budućnosti. Opremanjem ovog kabineta želimo da ih podstaknemo da više nauče, da budu kreativniji, ali i da doprinesemo modernizaciji i napretku obrazovanja naših najmlađih sugrađana. Nadamo se da će se u ovom kabinetu razviti novi lideri koji će dalje predvoditi naš tehnički i tehnološki razvoj i unapređenje.“, rekao je generalni direktor DRÄXLMAIER Srbija, Michael Wagner.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Mesara “Bečei”: Potreban radnik/ca

Mesara “Bečei”: Potreban radnik/ca

Potreban radnik/ca Opovo, 10. maj 2023 Mesari “Bečei” potreban radnik/ca, nudimo dobre uslove za rad, solidnu platu, prijavu. Javite se da se dogovorimo. Radno vreme mesare u subotu 13. Maja je od 7 do 11 časova. Nalazimo se u ulici Borisa Kidriča br. 93 u Opovu Naš...

Brantner: U subotu prikupljanje pet ambalaže

Brantner: U subotu prikupljanje pet ambalaže

U subotu prikupljanje pet ambalaže OPOVO, 5. maj 2023; U subotu, 6. maja, sprovodi se redovno prikupljanje pet ambalaže - limenke, tetrapak, papir i karton, u sva četiri naseljena mesta Opštine Opovo. Pripremite džakove sa pet ambalažom koje će terenske ekipe...

Pekara M&N: Potrebna radnica za rad u pekari

Pekara M&N: Potrebna radnica za rad u pekari

Potrebna radnica za rad u pekari OPOVO, 28. april 2023 – Pekari M&N potrebna radnica za rad u pekari. Zainteresovane se mogu javiti u pekari od 8:00 do 11:00 časova ili putem e-maila dejan323f@gmail.com

najnovije

najčitanije