Kulturni centar Opovo: „IMA JEDNA ZEMLJA“ U OPOVU

10/08/2019

„IMA JEDNA ZEMLJA“ U OPOVU

Opovo, 9. avgust 2019;

Sinoć je na sceni Kulturnog centra Opovo izvedena pozorišna predstava „Ima jedna zemlja“, monodrama u izvođenju prvaka zrenjaninskog pozorišta Jovice Jašina, bazirana na knjizi „Pisma iz Srbije“ beogradskog satiričara Bojana Ljubenovića.

“Glavni junak ove predstave je Ljubenovićev izmišljeni stranac, koji hirurškom preciznošću, na duhovit i lucidan način, secira srpsku stvarnost, ukazujući publici na ovdašnje paradokse, anomalije, mane i vrline. Duhovit je na momente a satiričan čitavo vreme i obrnuto, pa se publici čini da se umesto u pozorištu nalazi pred velikim ogledalom u kome neprestano vidi sebe. Gledaocu će se taj odraz ponekad svideti, a ponekad ne, ali će na kraju ipak morati da prizna da je to on, ma koliko mu to teško palo. “Ima jedna zemlja” je duhovita i opora, uzima se kao gorki lek, ali garantuje da će posle nje svakome ko je pogledao biti bolje.”

Aleksandar Čotrić

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije