Lokalni put Baranda – Sakule: ASFALTIRANA ULICA OSLOBOĐENJA U BARANDI (VIDEO)

09/08/2019

ASFALTIRANA ULICA OSLOBOĐENJA U BARANDI

Baranda, 8. avgust 2019;  

U okviru projekta rekonstrukcije i rehabilitacije lokalnog puta Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica, asfaltirana je ulica Oslobođenja od centra (semafora) do izlaza iz Barande i na taj način je kompletna deonica lokalnog puta, od početka u Barandi do izlaza iz Sakula povezana u jednu celinu.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić najavljuje završetak kompletnog projekta do kraja avgusta.

„Želimo da zaokružimo celu priču. Lokalni put počinje od semafora i tu je raskršće sa državnim putem 131 II reda. Danas konkretno radimo na zameni asfaltnog zastora u ulici Oslobođenja u dužini od 850m, gde ćemo sa ovom deonicom i putem koji smo otvorili pre neki dan, dobiti kompletnu priču, znači do izlaza iz Sakula.

Izgradnjom ove saobraćajnice u dužini od 14,5km, dobijamo jednu modernu saobraćajnicu u nadležnosti lokalne samouprave, konkretno od semafora u Barandi do Idvorske raskrsnice i nadam se da će građanima ovaj put u svakom smislu značiti, govorim u privrednom, obrazovnom i poljoprivrednom smislu, jer i sami znamo da na deonici ovog puta postoji jako puno poljoprivrednih površina. Planirano je da u narednom periodu bude izrada i 15 otresišta, tako da ja očekujem da do kraja avgusta, ovaj projekat bude kompletno realizovan i dat na korišćenje građanima opštine Opovo“ poručio je Tasić.

Tasić je istakao razliku između rekonstrukcije puta koju su radili njegovi prethodnici pre desetak godine i ovog što se sada radi.

„Ono što ste imali priliku da vidite ovih dana kada smo otvarali deonicu između Barande i Sakula, kao i ovo što danas radimo, dovoljno govori o razlici između nas i onih pre nas kako su to radili. Ne smemo zanemariti činjenicu da se samo pre 10 godina radila rekonstrukcija ovog puta, a sami znate kakav je put bio i kakvog smo ga zatekli. Ovo što vidite danas i što ste imali prilike da vidite ovih dana je potpuna razlika između nas i njih. Kako mi radimo, to vidimo danas, a ono što su oni nama ostavili, to su građani imali da prilike da vide u prethodnih nekoliko godina“, izjavio je predsednik opštine. Sa asfaltiranjem deonice Sakule – idvorska raskrsnica sprovešće se ovaj projekat tako da će kompletan lokalni put koji je u ingerenciji održavanja lokalne samouprave i opštinskog komunalnog preduzeća biti kompletno završen.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije