Republički hidrometeorološki zavod : KIŠA I PLJUSKOVI POPODNE I UVEČE

image_pdfimage_print

KIŠA I PLJUSKOVI POPODNE I UVEČE

Beograd/Srbija 28. Jul 2019
Kišni oblaci već su stigli do pojedinih krajeva Srbije, a u narednim satima širiće se i na druge krajeve naše zemlje.

Na području Srema, Bačke, zapadne Srbije i Šumadije u naredna dva sata očekuje se mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom”, obaveštava u upozorenju Republički  hidrometeorološki zavod od 11.40 časova.

Republički hidrometeorološki zavod ponovio je ranije danas upozorenje da se danas na području Srbije očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom i do 35 C, naročito u istočnim i jugoistočnim krajevima.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. U toku dana u pojedinim delovima grada moguća je tek prolazna kisa ili kratkotrajni pljusak, a izraženiji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uveče i u toku noći.

Duvaće umeren, povremeno pojačan južni i jugoistočni vetar, koji uveče u zoni pljuska može biti i kratkotrajno olujni. U toku noći skretanje vetra na zapadni pravac. Najniža temperatura oko 24 C, a najvisa oko 32 C.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana, do 4. avgusta:

U ponedeljak i utorak promenljivo oblacno i manje toplo sa lokalnim pljuskovima, grmljavinom i maksimalnom temperaturom u većini mesta od 27 do 30 C. Od srede do petka pretežno sunčano uz ponovni porast temperature, samo je ponegde u planinskim predelima moguć popodnevni lokalni pljusak.

Za dane vikenda prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.