Uručene nagrade vukovcima: PREDSEDNIK OPŠTINE PRIREDIO PRIJEM ZA NAJBOLJE UČENIKE (VIDEO)

image_pdfimage_print

PREDSEDNIK OPŠTINE PRIREDIO PRIJEM ZA NAJBOLJE UČENIKE

Opovo, 5. jul 2019;

Tradicionalno, lokalna samouprava je predila prijem za nosioce Vukove diplome OŠ „Dositej Obradović“ i njihove odeljenske starešine, a najbolje učenike sa teritorije naše opštine primio je u svom kabinetu predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Tasić je „vukovcima“ čestitao na uspehu i poželeo da sa istim entuzijazmom i dobrim ocenama nastave dalje školovanje i podsetio da su naši odlikaši uvek ili sa minimalnim oscilacijama bili odlični srednjoškolci i studenti što je potvrda kvaliteta osnovnog obrazovanja koje se dobija u opovačkoj školi. Predsednik opštine je razgovarao sa svakim od učenika o njihovim planovima, šta će upisati i šta su im buduće ambicije, a zatim uručio nagrade: laptop za đaka generacije, tablet računare za sve ostale nosioce Vukove diplome i bonus poklone – enciklopedije za učenike koji su najbolje uradili prijemni test.

„Ovo je dan kada mi želimo da im na jedan vrlo kvalitetan način pokažemo koliko nam je važno njihovo obrazovanje i koliko nam je važan njihov uspeh i ono što je najvažnije, jeste da im pošaljemo poruku da je neko ovih osam godina zaista pratio njihov rad i da zaista ceni i poštuje njihove radne rezultate. Ova deca su naša budućnost i želim da na ovaj način, ovim prijemom, da im pokažem koliko je to nama važno, koliko je nama bitno da svojim rezultatima, svojim ponašanjem, svojim vaspitanjem na kvalitetan način reprezentuju svoje porodice, svoju lokalnu samoupravu, svoju opštinu, svoje selo u srednjim školama gde budu bili. Da se ovde vrate isprofilisani i da na kvalitetan način pomognu razvoj nače lokalne samouprave“, poručio je Tasić nakon prijema.

Ove godine Osnovna škola „Dositej Obradović“ iznedrila je 11 nosioca Vukove diplome, od toga osam iz Opova i tri iz Sefkerina. Vukovci iz Opova su Jelena Gasenberger, Neda Kukić, Jovana Pejčinović, Marija Magdalena Tasić, Jovana Bilecki, Anđela Lalović, Marija Miljković i Jovana Nikolić, dok su najbolji u Sefkerinu bili Mina Jovanov, Strahinja Milovanović i Aleksandar Miševski. Đak generacije je Mina Jovanov, a prijemni test su najbolje uradili Aleksandar Miševski, Jelena Gasenberger i Marija Miljković.

Đak generacije Mina Jovanov kaže da je recept za ovakav uspeh stvaranje radnih navika i dobra organizacija.

„Bilo je potrebno puno truda ali kako sam rano uz pomoć roditelja stekla radne navike to sam samo koristila u nastavku školovanja. Raspored je postojao još od prvog razreda, kad je trening, kada je učenje, folkolor ili engleski, ponekad je bilo teško, pa sam morala da preskočim poneki trening košarke ili probe folklora zbog učenja ali sve može da se uskladi. Odlučila sam se za Prvu beogradsku gimnaziju, još uvek nisam nisam sigurna šta će biti moje životno opredeljenje, arhitektura je jedan od mojih afiniteta i možda ću ići u tom pravcu ali ko zna šta ću za četiri godine odlučiti. Drago mi je što se lokalna samouprava setila nas vukovaca da nas nagrade i da nam na neki način daju „vetar u leđa“ da budemo i u budućnosti dobri i postižemo dobre rezultate“ rekla nam je ovogodišnji đak generacije Mina Jovanov.   

Za razliku od prethodnih godina najviše „vukovaca“ se ovog puta opredelilo za gimnaziju (Prvu beogradsku i Uroš Predić u Pančevu), njih šest, troje za medicinske škole (farmacija, zubotehnička i medicina), samo jedan za ekonomiju, dok se Aleksandar Miševski već upisao u Vojnu gimnaziju. Ova deca, deca koja uče, stiču znanje i svojim primerom postavljaju neke pozitivne postulate u sistemu vrednosti, budućnost su i naše opštine i cele Srbije zbog čega zaslužuju mnogo više pažnje i podrške od strane celokupnog društva