Aktiv žena Opštine Opovo: OPOVČANKE PROSLAVILE ŠESTI ROĐENDAN UDRUŽENJA

image_pdfimage_print

OPOVČANKE PROSLAVILE ŠESTI ROĐENDAN UDRUŽENJA

Opovo, 28. jun 2019;

Članice udruženja Aktiv žena Opštine Opovo proslavile su na Vidovdan svoj šesti rođendan. Tek šesti, mada neformalno postoje i rade već dve decenije, ali ovaj datum i rođendan su izabrale na dan kada su se 2013. godine zvanično registrovale u APR-u.

Predsednica Aktiva Zorica Ugrinov pozdravila je goste, predsednika opštine dr Zorana Tasića, direktorku Kulturnog centra Opovo Katarinu Nikolić Ralić, predstavnice ženskih udruženja iz Sakula i Sefkerina, kao i brojnih udruženja iz regiona sa kojima blisko sarađuju. Posebno se osvrnula na podršku koju dobijaju od strane lokalne samouprave istakavši odličnu saradnju i sa Opštinom Opovo i sa Kulturnim centrom.  

Aktiv žena Opštine Opovo je, kako to u prefiksu njihovog naziva i stoji, veoma aktivna organizacija koja okuplja veliki broj naših starijih i mlađih sugrađanki sa širokim dijapazonom aktivnosti. Pored druženja i organizovanja izleta i ekskurzija, članice udruženja su veoma kreativne u izradi lokalnih suvenira i spremanju tradicionalne hrane, učestvuju na svim lokalnim ali i regionalnim manifestacijama gde reprezentuju i afirmišu našu sredinu, a uvek su tu i kada su u pitanju humanitarne ili društveno korisne akcije.