Vidovdanski derbi 2019: OMLADINCI KONAČNO OSETILI SLAST POBEDE

29/06/2019

OMLADINCI KONAČNO OSETILI SLAST POBEDE

Opovo, 28. jun 2019;

Na tradicionalnom Vidovdanskom derbiju koji traje već više decenija u opovačkom naselju Kertiz, nakon dužeg vremena Omladinci su trijumfovali u susretu sa Veteranima i to ubedljivo rezultatom 3:0.

Utakmica je počela kako se i očekivalo, veterani su se opredelili za defanzivu i kontra napade, dok su Omladinci igrali presing i napadali. Međutim, stari iskusni vukovi nisu dozvoljavali rivalu da stvara velike šanse i u par navrata ozbiljno zapretili. Ipak, u samom finišu poluvremena, jedna brza akcija, prodor po desnoj strani i asistencija mlađeg Milankova pored istrčalog golmana za Vukeljića, kome nije bilo teško da pošalje loptu u praznu mrežu.

U drugom poluvremenu veterani stvaraju nekoliko kolosalnih prilika ali su se obrukali u završnici. A kada promašite šanse sledi kazna. Savić senior pravi kardinalnu grešku u poslednjoj liniji, lopta dolazi do Savića juniora i ovaj povećava vođstvo Omladinaca na 2:0.

Pri ovom rezultatu imali su Veterani još jednu lepu priliku makar za počasni pogodak kada je Mosić senior za Oskara odglumio penal, ali i ovog puta Veterani nemaju sreće jer loptu koju šalju sa bele tačke zaustavlja stativa. Do kraja utakmice još jedan pogodak za Omladince, a strelac je čuveni internacionalac Cige na asistenciju mlađeg Milankova.

Nagradu predviđenu za najboljeg strelca dobio je Vukeljić (jer je postigao prvi pogodak), uručena mu je kutija iz koje je kada je podigao poklopac provirlo jedno malo mače. Šta očekivati od Kertizanaca osim fudbala i šale. Nakon utakmice usledilo je treće poluvreme, a učesnike je pozdravio i predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je prisustvovao na ovoj veseloj sportskoj manifestaciji.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije