Kabinet predsednika opštine: PROJEKAT REKONSTRUKCIJE ELEKTROMREŽE U SAKULAMA

image_pdfimage_print

PROJEKAT REKONSTRUKCIJE ELEKTROMREŽE U SAKULAMA

Opovo, 28. jun 2019;

Povodom isključenja elektromreže, koja se dešavaju ili zbog sezonskih servisiranja ili dnevnih kvarova, a u poslednje vreme zbog posledica nevremena koji pogađaju našu opštinu ali i celu Srbiju i Evropu, predsednik opštine dr Zoran Tasić je izdao saopštenje u kojem se posebno osvrće na problem elektromreže u Sakulama zbog čega posledice ima i vodosnabdevanje ovog mesta.

Predsednik opštine je istakao da ovaj problem ne stoji negde sa strane, nije zaboravljen kao u nekim prethodnim vremenima i da je u planu lokalne samouprave kao jedan od aktuelnih prioriteta. Naime, Tasić se na osnovu dogovora sa vd direktorom privrednog društva Operator distributivnog društva sistema EPS Distribucije, u ime Opštine Opovo obratio zvaničnim dopisom Elektrodistribuciji Zrenjanin sa molbom za rekonstrukciju električne mreže na teritoriji Opštine Opovo, preciznije, u naseljenom mestu Sakule, gde se još uvek nalaze dotrajale drvene bandere, koje je potrebno zameniti novim betonskim banderama u cilju obezbeđivanja stnaovništvu stabilno snabdevanje električne energije. Takođe je potrebno predvideti izgradnju dve nove trafostanice u Sakulamana lokacijama ugla ulice Zelena sa Ratarskom i uglu ulica Ratarska sa JNA.

Opština Opovo je u prilogu prosledila tabele sa prikazom prioriteta po ulicama i specifikacijom bandera za zamenu, kao i grafički prikaz sa kopijom plana navedenih lokacija za izgradnju novih trafo stanica.