Skupština opštine Opovo 27. sednica: ŽIKA NESTOROVIĆ NOVI ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE

25/06/2019

ŽIKA NESTOROVIĆ NOVI ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE

Opovo, 25. jun 2019;

Jednoglasnom odlukom 18 prisutnih odbornika opovačkog parlamenta Žika Nestorović je izabran za novog zamenika predsednika opštine. Do izbora zamenika predsednika opštine je došlo nakon ostavke Miloša Markova, koji je podneo ostavku iz profesionalnih razloga i prelaska u Pančevo gde će obavljati funkciju regionalnog direktora Dunav osiguranja. Izborom za zamenika predsednika opštine, Nestoroviću je prestao odbornički mandat, samim tim i funkcija zamenika predsednika Skupštine opštine Opovo, koju je do sada obavljao, tako da će se u narednom periodu adoptirati novi odbornik sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i izabrati novi zamenik predsednika parlamenta.

Miloš Markov se za skupštinskom govornicom zahvalio svima u lokalnoj samoupravi na dosadašnjoj saradnji, a predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću na ukazanom poverenju, dok je predsednik opštine Markovu poželeo puno uspeha na novom radnom mestu sa željom da se profesionalno dokaže u svojoj matičnoj struci, ali i da su mu vrata lokalne samouprave uvek otvorena.

Na 27. sednici Skupštine opštine Opovo usvojene su sve tačke dnevnog reda: Odluka o završnom računu budžeta Opštine Opovo za 2018. godinu i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Opovo za 2019 godinu (drugi rebalans budžeta), sa izmenama Kadrovskog plana Opštinske uprave Opovo; Odlukа o postavljanju manjih montažnih, pokretnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene; Odlukа o upotrebi simbola opštine Opovo; Odluke o  izmenama i dopunama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave; Odluke o prenosu prava svojine na mernim mestima javne rasvete; Odlukа o gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji opštine Opovo; Odlukа o autobuskim stajalištima na teritoriji opštine Opovo; Godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Opovo; Razmatranje godišnjeg Plana rada PU „Bambi“ za radnu 2019/2020. godinu i utvrđivanje predloga rešenja o davanju saglasnosti na  godišnji Plan rada; Rešenje o izmenama i dopunama rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini; Izveštaja o radu Opštinske uprave Opovo za 2018. godinu; Izveštaj o radu Opštinskog saveta za zdravlje ( informativno).

Opširnije i detaljnije o svim odlukama 27. sednice Skupštine opštine Opovo možete pročitati po objavljivanju opštinskog službenog glasnika, koji će biti digitalno postavljen na zvaničnom sajtu Opštine Opovo www.opovo.org.rs

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije