Sportsko rekreativno udruženje SOKO: DEVETNAESTA SEOSKA OLIMPIJADA SEFKERIN 2019

image_pdfimage_print

DEVETNAESTA SEOSKA OLIMPIJADA SEFKERIN 2019

Sefkerin 16. jun 2019;

Kao i prethodnih godina i ove godine za prvi dan „Duhova“ crkvenog praznika Sportsko rekreativno udruženje „SOKO“ Sefkerin organizovalo je devetnaesti put po redu Seosku olmpijadu u Sefkerinu.

U ime opštine Opovo i predsednika opštine Opovo dr. Zorana Tasića olimpijadu su posetili predsednik Sportskog saveza opštine Opovo Igor Vujić i pomoćnik predsednika opštine Opovo Goran Fogl koji je uvodnom rečju i pozdravljanjem svih prisutnih otvorio ovogodišnju seosku olimpijadu:

„Drago mi je da se danas nalazim u Sefkerinu, povod je XIX Seoska olimpijada, sama činjenica da je to već tradicionalna olimpijada i svake godine ima sve veći broj učesnika zaslužuje pažnju. U to ime želim da vam u ime lokalne samouprave i u ime predsednika opštine dr Zorana Tasića prenesem pozdrave i česitike.

S obzirom da je ovo tradicionalna seoska olimpijada lokalna samouprava će i u narednim godinama pružati podršku za ovakve sportske manifestacije. Veliko nam je zadovoljstvo da pozdravimo ne samo takmičare, već i njihove roditelje, poznanike i goste danas u Sefkerinu.

Želim im fer plej, korektnu borbu i olimpijskim rečima otvaramo ove Seoske olimpijske igre – NEKA IGRE POČNU.

Pored predstavnika opštine Opovo, olimpijadu su posetili i pozdravili član Upravnog odbora Sokolskog saveza Srbije Aleksandar Ristić, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj, predsednica MZ Sefkerin Kristina Krunić i opštinska većnica Anka Simin Damjanov.

Ove godine svoje umeće u narodnim igrama pokazalo nam je Kulturno umetničko društvo Čigra sa svojim mališanima iz sekcije u Sefkerinu, pod vođstvom Stojnov Lazara i Snežane Marjanov.

Održana je i druga po redu trka trotinetima koja je ove godine bila podeljena na dve uzrasne kategorije – do 5 godina i od 5 do 10 godina, što je privuklo veliki broj mališana koji su se sa osmesima na licima nadmetali.

Već tradicionalno, deveti put po redu i ove godine održana je trka beba do godinu dana, kao i takmičenje u streličarstvu u saradnji sa streličarskim klubom „Pančevo“ iz Pančeva i streličarskim klubom „SOKO“ iz Sefkerina.

Nakon folklorne izvedbe, trke trotinetima i trke beba do godinu dana, usledile su trke na 200m za predškolski uzrast, a osnovci su od prvog do osmog razreda trčali na 400m.

Nastavljeno je sa disciplinom pikado u četiri kategorije, muško – ženska za mlađe i starije. Sledeća disciplina je bila skok u dalj iz mesta, takođe za mlađe i starije, a po istom principu se nastavilo i sa diciplinom trčanje u džaku. Ostale discipline su imale samo jednu kategoriju (bacanje kamena s ramena, šutiranje penala, ubacivanje trojki).

Pored takmičara iz Sefkerina, Opova, Barande i Sakula, učestvovali su i takmičari iz Glogonja, Borče, Kovilova, Beograda, Pančeva, Bora.

Osnovna škola Dositej Obradović je omogućila svim takmičarima da koriste njihove prostorije u toku takmičenja. Ispred Doma zdravlja Opovo Jadranka Ginculj je vodila računa o zdravstvenom stanju učesnika na seoskoj olimpijadi. Dragan Manasijević je sa ekipom Sportsko rekreativnog udruženja „SOKO“ vodio računa o bezbednosti učesnika i posetilaca seoske olimpijade,

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri realizaciji naših projekata i obezbeđivanje neophodnih sredstava za njihovo finansiranje preko Saveza Soko Srbije.

Po završetku takmičarskog dela organizovan je ručak za sve učesnike i goste, vojnički pasulj, za čiji kvalitet i ukus su se pobrinuli Ivan Ristić i Zoran Stojković. Ručak je serviran u školskoj kuhinji, pa im ovom prilikom zahvaljujemo na pomoči u organizaciji i ukazanom gostoprimstvu.

Podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta, pružili su i Opština Opovo, mesna zajednica Sefkerin, trgovinska kompanija GOMEX koja je obezbedila 30 poklon paketića za najmladje učesnike- trke beba i trke u trotinetima.

Ove godine, po svim disciplinama ukupno je učestvovao 291. takmičar. Za prva tri mesta obezbeđene su medalje, diplome i majice, a za šutiranje penala i ubacivanje trojki plus poklon lopte.

Rezultati ostvareni po disciplinama:

TRKA TROTINETIMA do 5 godina: I- mesto – Dejan Stojković; II mesto –Anastasija Savkov; III mesto – Katarina Ginculj.

TRKA TROTINETIMA od 5 do 10 godina: I- mesto – Vasilije Stojković; II mesto- Matvej Jevtić; III mesto – Miljan Angeloj.

TRKE BEBA do godinu dana: I- mesto –Anđela Ćirika; II mesto – Jana Jovićević ; III mesto – Jovan Jon.

TRKE NA 200m (devojčice predškolski uzrast): I- mesto –Maša Nikolić; II mesto – Aleksandra Mrvić; III mesto – Dunja Stajin.

Dečaci predškolski uzrast: I mesto –Sava Bogić; II mesto – Luka Živanov; III mesto – Uroš Kravar.

TRKE NA 400m (devojčice I – II razred): I mesto – Katarina Vasić; II mesto – Sara Radaković; III mesto – Una Rackov.

Dečaci I – II razred: I mesto – Filip Poledica; II mesto – Damjan Mumović; III mesto – Milan Stoševski.

Devojčice III – IV razred: I mesto – Anja Aćimov; II mesto – Marijana Milkovski; III mesto – Tamara Todorović.

Dečaci III – IV razred: I mesto – Strahinja Simić; II mesto – Vukašin Čaprnić; III mesto – Stefan Stanišić.

Devojčice V – VI razred: I mesto –Teodora Vasić; II mesto –Andrea Stajin; III mesto – Kristina Gasenberger.

Dečaci V – VI razred: I mesto –Veljko Simić; II mesto –Luka Stojanović; III mesto –Stefan Jon.

Devojčice VII – VIII razred: I mesto –Danijela Šotić; II mesto –Tanja Pavlov; III mesto –Anđela Đorđević.

Dečaci VII – VIII razred: I mesto –Miloš Milkovski; II mesto –Miloš Damjanov; III mesto –Dimitrije Ivanovski.

PIKADO: Za školski uzrast kategorija od I do VI razreda; Devojčice: I mesto –Ivana Šotić; II mesto –Emilija Angeloj; III mesto –Anastasija Živković. Dečaci: I mesto –Mihajlo Veselinović; II mesto – Bojan Veljović; III mesto –Jovan Svirac. Devojke (starije od 13. god): I mesto –Slađana Stuparević; II mesto – Lidija Todorović; III mesto –Kristina Đorđević. Muškarci (stariji od 13. god): I mesto –Bojan Vasiljev; II mesto – Damjanov Branislav; III mesto – Nenad Đelevski.

TRČANJE U DŽAKU: Za školski uzrast, kategorija od I do IV; Devojčice: I mesto – Nina Cvetković; II mesto – Kristina Konstantin; III mesto – Marijana Milkovski. Dečaci: I mesto – Bojan Veljović; II mesto – Jovan Svirac; III mesto – Stevan Komarčević Kategorija od V do VIII razreda; Devojčice: I mesto – Teodora Simeon; II mesto – Ana Morar; III mesto – Jelena Taškovski. Dečaci: I mesto – Nikola Veselinović; II mesto – Miloš Bakić; III mesto – Mihajlo Veselinović.

SKOK U DALJ IZ MESTA: Kategorija odrasli, stariji od 14. godina; Muškarci: I mesto – Danijel Kozlovački; II mesto – Ivan Urs; III mesto – Sava Polić. Devojke: I mesto – Irena Savkov i Jovana Pujacić; II mesto –  Aleksandra Savić; III – Jelena Taškovski.

BACANJE KAMENA S’ RAMENA (stariji od 14. godina): I mesto – Ivan Morar; II mesto – Stefan Jovanov; III mesto – Ivan Kreculj.

STRELIČARSKI SPORT – STRELIČARSTVO I mesto –Branislv Damjanov; II mesto – Slaan Novković; III mesto – Miloš Stojanov.

ŠUTIRANJE PENALA (stariji od 11. godina): I mesto –David Milićev; II mesto –Armin Nuredini; III mesto –Stefan Đorđević.

UBACIVANJE TROJKI U KOŠ (stariji od 14. godina): I mesto –Bogdan Zerin; II mesto –Nenad Đelevski ; III mesto –Milan Cuca. (tekst: Goran Ristić)