Otvorena ZF fabrika u Pančevu: VELIKI DOGAĐAJ ZA CEO JUŽNOBANATSKI REGION (VIDEO)

image_pdfimage_print

VELIKI DOGAĐAJ ZA CEO JUŽNOBANATSKI REGION

Pančevo, 12. jun 2019;

Danas je u Pančevu i zvanično otvorena fabrika nemačke kompanije ZF, koja se bavi proizvodnjom auto delova i komponenti za auto industriju. Zajedno sa predstavnicima nemačke kompanije fabriku je otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom izjavio da je Nemačka prvi partner Srbije i da su sve njihove firme dobrodošle u Srbiju, koja upravo sa ovom zemljom ima odličnu trgovinsku razmenu i da sa izgradnjom i otvaranjem ove fabrike se obezbeđuje bolja budućnost za mlade Pančeva, Južnog Banata i Beograda.

Skoro tačno pre godinu dana (21. jun 2018) na ovom mestu je postavljen kamen temeljac, a danas je već iznikla fabrika na površini od 25.000 kvadrata, koja u startu zapošljava 300 radnika, a sa širenjem kapaciteta i otvaranjem razvojnog i tehnološkog centra planira se zapošljavanje još 1000 radnika.

photo: zf

Na ceremoniji otvaranja fabrike među pozvanim zvanicama prisustvovali su predsednik Opštine Opovo dr Zoran Tasić sa svojim zamenikom.

foto-Tanjug

„Ovo je veliki dan i značajan događaj ne samo za Grad Pančevo, nego i za ceo južnobanatski region. U pitanju je ozbiljan nemački privredni gigant, koji će zaposliti veliki broj radnika, a ono što je meni posebno značajno je činjenica da će među zaposlenima biti i radnika sa teritorije naše opštine. Ekonomskom politikom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i naše Vlade, privredni oporavak teče ubrzanim tokom, sve ono što je poslednjih decenija urušeno, polako ali sigurno se oporavlja, a strani investitori sve češće ulažu u privredu naše zemlje,“ izjavio je povodom današanjeg otvaranja predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić.