Izvršen tretman suzbijanja komaraca: KOMARCI ZAPRAŠIVANI I SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA (VIDEO)

11/06/2019

KOMARCI ZAPRAŠIVANI I SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

Opovo, 11. jun 2019;

Nakon dugo očekivanih povoljnih meteoroloških uslova, kao i jučerašnjeg odlaganja zbog iznendanog nevremena, danas je konačno sproveden tretman suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji Opštine Opovo.

Na osnovu analize i procene nadležnih službi u vezi brojnosti populacije odraslih formi komaraca, današnja akcija je bila sveobuhvatna, odnosno, urađeni su tretmani vozilima sa zemlje i avionom iz vazduha.

Još juče inspektorka za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo Marina Mitrović, izvršila je inspekciju tankovanja preparata na aredromu u Smederevu sedišta firme Aerositem koja vrši tretman iz vazduha, a danas su predsednik opštine dr Zoran Tasić i inspektori za zaštitu životne sredine i komunalni inspektor, zajedno sa predstavnicima mesnih zajednica koordinirali akcijom zaprašivanja sa zemlje, koje izvodi firma Ekosan.

„Danas smo sproveli kompletan tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje. Iz vazduha će dejstvovati avion dozvoljenim sredstvima, gde smo prskali priobalje preko cele teritorije opštine na površini od 2.000 hektara. Takođe, sa zemlje smo dejstvovali sa pet vozila u sva četiri naseljena mesta, od toga četiri vozila po principu hladnog zamagljivanja i jedno vozilo po principu zadimljavanja na površini od 500 hektara“ izjavila je inspektorka za zaštiru životne sredine Opštinske uprave Opovo Marina Mitrović.

Najveći problem ovogodišnje najezde komaraca je netipičan visok vodostaj krajem maja i početkom juna. A kako kažu nadležni u lokalnoj samoupravi, javna nabavka i priprema je urađena na vreme, još u aprilu, ali su neprekidne padavine uslovile odgađanje tretiranja tek za prvu polovinu juna.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije