Dom zdravlja Opovo: DOPREMLJENO NOVO SANITETSKO VOZILO (VIDEO)

image_pdfimage_print

DOPREMLJENO NOVO SANITETSKO VOZILO

Opovo, 07. jun 2019;

Samo devet dana nakon što je dopremljena oprema za digitalizaciju radiološke službe, Dom zdravlja Opovo je bogatiji za novo sanitetsko vozilo. Obe donacije rezultat su februarske posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića kada su ove donacije obećane i dogovorene.

Današnjem uručenju ove značajne donacije koja će u velikoj meri poboljšati rad hitne službe prisustvovali su kako radnici zdravstvene ustanove, tako u predstavnici lokalne samouprave.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je istakao značaj opremanja i modernizacije Doma zdravlja Opovo.

„Još jedno obećanje koje je dato samo pre nekoliko meseci se ispunjava. Danas je stiglo novo sanitetsko vozilo i konačno nakon dugo vremena Dom zdravlja Opovo raspolaže sa dva sanitetska vozila, tako da će i kvalitet zdravstvenih usluga našim sugrađanima biti mnogo bolji. Digitalizacijom i nabavkom sanitetskog vozila uloženo je 10 miliona u opremanje Doma zdravlja. Nasledili smo velika dugovanja iz prethodnog perioda ali uspevamo da radimo i na opremanju i na modernizaciji jer zaista zdravstvo shvatamo kao društvenu oblast od vitalnog značaja“, poručio je Tasić.

Novo sanitetsko vozilo je naišlo na lep prijem zaposlenih posebno zbog činjenice da je vrlo dobro opremljeno medicinskom opremom.