Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: LAZANJE SA KUPUSOM

LAZANJE SA KUPUSOM

Način pripreme;

Glavicu kupusa odvojite na listove i odsecite tvrdi deo. Maslinovo ulje zagrejte, i izdinstajte crni luk, dodajte beli luk i bosiljak, zatim mleveno meso i dinstajte dok meso ne bude skoro gotovo 80%. Zatim sipajte pire od paradajza, soli i bibera po ukusu, i kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne. U međuvremenu, pomešajte rikotu sa parmezanom , jajima , posolite I pobiberite po ukusu. Na dno vatrostalne činije stavite jedan sloj listova kupusa, zatim stavljajte meso, mešavinu sira, sloj kupusa, i to ponavljajte dok ne potrošite meso. Na vrh stavite rendani kačkavalj, i pecite četrdesetak minuta na 180C. Služite toplo uz crno vino Pinot Noir vinarije rubin.

Namirnice;

kupus …..0,5kg
crni luk ….50g
beli luk …….5g
mleveno meso (junećeg ako je moguće)……200g
paradajz pire …….200g
rikota sira ……..200g
kačkavalj …….100g
parmezan ………20g
jaja …..2 komada
Bosiljak
So
Biber