Nova tehnika za Dom zdravlja Opovo: DIGITALIZACIJA RADIOLOŠKE SLUŽBE (VIDEO)

29/05/2019

DIGITALIZACIJA RADIOLOŠKE SLUŽBE

Opovo, 29. maj 2019;

Najavljeno u februaru tokom posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i državnih i pokrajinskih funkcionera, a ubrzo uz odobrena sredstva od strane Pokrajinske vlade, danas je Domu zdravlja Opovo isporučena oprema za digitalizaciju radiološke službe.

Dom zdravlja je posetio predsednik opštine dr Zoran Tasić istakavši zadovoljstvo što se nabavka i tehnička modernizacija naše zdravstvene ustanove odvija po planu i dogovorenoj dinamici.

„Iz oblasti zdravstva kao jednoj od osnovnih oblasti kojom smo se bavili u prethodnom periodu, evo nakon posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića dolazi do realizacije svih onih obećanja koja su tada data, a jedno od tih je digitalizacija radiološke službe. Dobili smo opremu koja je za nas veoma važna i bitna, oprema u vrednosti pet miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz tekuće budžetske rezerve AP Vojvodine. Sa ovom opremom mi smo ušli u red domova zdravlja koji će tehnički biti najopremljeniji u Republici Srbiji. Šta to znači za građane. Nema više plastičnih snimaka i od sada će elektronska dokumentacija i svi video snimci moći elektronski da se šalju ordinirajućim lekarima, kao i specijalistima nakon umrežavanja našeg Doma zdravlja sa svim ostalim zdravstvenim ustanovama u Srbiji“, izjavio je Tasić.

Nova oprema daje bolji kvalitet snimaka ali podiže nivo funkcionalnosti i ekspeditivnosti službe i celog sistema. Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović kaže da se sa novom opremom Dom zdravlja Opovo ubrzano modernizuje.

„U jednom trenutku će doći do umrežavanja svih zdravstvenih ustanova i bez jedne ovakve aparature mi ne bi smo mogli da budemo u tom zdravstvenom sistemu, a samom nabavkom smo pokazali da smo stali u red razvijenijih zdravstvenih ustanova iako smo malo mesto. Pored već obavljenih renoviranja entreijera i eksterijera, naredne nedelje očekujemo i dopremanje novog sanitetskog vozila, a modernizacija ustanove u saradnji sa loklanom samoupravom će se nastaviti i u narednom periodu“, rekla je direktrorka opovačke zdravstvene ustanove.

Prilikom obilaska predsednik opštine je podsetio da je 2016. godine u maju revizijom poslovanja Doma zdravlja zatečen dug od 100 miliona dinara, a da je ovogodišnjim izveštajem revizije koji je završen pre nekoliko dana ovaj dug sveden na 61 milion, što po rečima Tasića dovoljno govori koliko se aktuelna lokalna samouprava ozbiljno bavi zdravstvom i ozbiljno ulaže napore u vraćanju dugova koji veoma opterećuju normalno funkcionisanje zdravstvene ustanove, a koje su ostavili njihovi prethodnici.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije