Galerija „Jovan Popović“ Opovo: STVARAOCI OPOVA PO 26. PUT

STVARAOCI OPOVA PO 26. PUT

Opovo, 24. maj 2019;

Povodom dana opštine u opovačkoj galeriji „Jovan Popović“ održana je 26. izložba koja okuplja svakog 22. maja umetničke i sve druge kreativne stvaraoce sa teritorije naše opštine.

Ove godine izlagalo je 12. umetnika u raznim tehnikama – ulje i akrilik na platnu i šperploči, kombinovanim tehnikama i recikliranim materijalima, duborezu i fotografiji, ukupno 27 radova.

„Tradicionalna izložba „Stvaraoci Opova“, koja se svake godine otvara na dan proslave opštine Opovo (22.maja) održava se po dvadeset i šesti put. Oko ovog događaja okuplja se veliki broj učesnika i posetilaca što doprinosi negovanje odnosa sa lokalnom zajednicom što je jedan od prioriteta galerije „Jovan Popović“, podignutoj upravo donacijama samih građana. Ova galerija, svojim različitim aktivnostima, doprinosi razvoju senzibliteta i interakcije sa kulturno-umetničkim sadržajima, podstiče lokalnu produkciju, kao i međusobno povezivanje lokalnih umetnika, ali i povezivanje umetnika iz Opova i okoline sa autorima domaće i međunarodne umetničke scene“,

, rekla je prilikom otvaranja direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić.

Na izložbi su izlagali: Javorka Stamenković, Nada Kljajić, Natalija Tošić, Anka Janković, Ljiljana Nikolić, Milorad Kovačević, Gordana Rajšić, Petar Stojanović, Luka Šulc, Sonja Čvorović, Nenad Gligić i Rade Raković.