Zbor građana u Sakulama: PREDSTAVLJEN PROJEKAT REKONSTRUKCIJE LOKALNOG PUTA

13/05/2019

PREDSTAVLJEN PROJEKAT REKONSTRUKCIJE LOKALNOG PUTA

Sakule, 12. maj 2019;

Kao u neka davna vremena kada je to bila uobičajena praksa, nakon dugo godina u Sakulama je organizovan i održan zbor građana na kojem se razgovaralo o važnim pitanjima za selo.

U ispunjenoj sali Doma kulture „Sveti Nikola“, predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa svojim saradnicima iz kabineta, Opštinske uprave i javnih preduzeća, predstavio je projekat rekonstrukcije i rehabilitacije lokalnog puta Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica.

Tasić je podsetio prisutne o lošem stanju ovog putnog pravca i opservirao genezu višegodišnjih napora i pregovora da bi se obezbedila sredstva za realizaciju ovog projekta. Konačno, nakon posete i razgovora sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i sastanka sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović projekat je postao realnost i radovi kreću naredne nedelje ako to vremenski uslovi dozvole. Projekat sprovodi JP „Putevi Srbije“ a izvođač je firma Štrabag.

Sam projekat je izuzetno skup i iznosi oko 280 miliona dinara, a njegovom realizacijom Sakule će dobiti modernu i pre svega kvalitetnu saobraćajnu infrastrukturu koja će trajati ali usloviti i inicirati rešavanje i drugih velikih problema koji muče ovo selo.

Verovatno najveći problem tokom radova biće potpuno zatvaranje deonice između Barande i Sakula, odnosno prve faze projekta, zbog čega će Sakuljani morati da koriste zaobilazne saobraćajnice i zbog toga predsednik opštine traži strpljenja tokom narednih mesec i po – dva dana. Razlog potpunog zatvaranja je mogućnost da se radovi duplo brže završe, kao i činjenica da je kolovoz mnogo kvalitetniji kada se rade obe strane odjednom umesto da se spajaju. Lokalna samouprava je već stupila u kontakt sa Lastom, trasa će tokom radova ići preko Čente i Farkaždina, putovanje će biti duže ali cena ostaje ista.

Druga faza podrazumeva rekonstrukciju kolovoza kroz Sakule (ulice Borida Kidriča i JNA) i konačno treća faza radiće se od Sakula do idvorske raskrsnice, a prema planiranoj dinamici radova ceo projekat bi trebao da se završi 1. avgusta.

„Sakuljani su jedini u ovoj opštini radili put sami i svojim sredstvima, i sada je red da vam to vratimo realizacijom velikog i vrednog projekta, odnosno saobraćajnice koju će koristiti i vaša deca i vaši unuci, jer ste to zaslužili“, poručio je okupljenima predsednik opštine.

U nekoliko navrata prekidan aplauzima i odobravanjem, Tasić je odgovarao na brojna pitanja i u vezi izgradnje puta ali i drugih problema vezanih za Sakule. Iz razgovora sa prisutnima nakon sastanka možemo zaključiti da je raspoloženje na visokom nivou i da građani u potpunosti podržavaju ovaj projekat. Biće teško narednih par meseci ali vredi sačekati jer će benefiti biti mnogo veći.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

SEFKERIN/OPOVO 10. april 2024. Nakon što je lokalna samouprava dobila povratnu informaciju o problemu javne rasvete u delu naselja Sefkerin, kontaktirana je firma nadležna za održavanje javne rasvete koja je izvršila kontrolu i utvrdila kvar trafoa koji je u...

najnovije

najčitanije