Upik Opovo i Udruženje „Siguran život“: ODRŽANA RADIONICA U BARANDI

12/05/2019

ODRŽANA RADIONICA U BARANDI
Baranda, 10 maj 2019

U okviru projekta „Ostvarivanje ljudskih prava na socijalnu inkluziju i jednake mogućnosti za povratak dostojanstva osoba sa invaliditetom“ („Achieving human rights for social inclusion and equal opportunities to regain dignity of persons with disabilities”) koji finansira Evropska unija  u okviru programa EIDHR a sprovodi udruženje „Siguran život“ iz Opova, održana je druga u ciklusu radionica o ljudskim pravima osoba sa invaliditetom. Predavač Tatjana Milisavljević ovog puta je govorila najviše o pravima iz domena socijalne zaštite. Učesnici radionice bili su veoma aktivni i diskusija je bila živa i raznovrsna.

Teme za razmenu mišljenja najviše su se ticale unapređenja trenutnog položaja osoba sa invaliditetom, pa je bilo govora o procedurama sticanja lakoaktivnih kolica, podrške u vidu pomoći od strane okupacionih terapeuta, prava na olakšice i subvencije kao i ostvarivanje prava na rad i socijalno preduzetništvo. Na radionici je bilo prisutno 40 polaznika iz partnerskih organizacija: UPIK Opovo (Baranda); Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata, Pančevo; S.H.U.P.I.K. „PARAKVAD VŠ“, Vršac i Udruženjem paraplegičara Banata, Zrenjanin, kao i gosti iz drugih organizacija civilnog društva posvećenih unapređenju prava osoba sa invaliditetom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Izvor: RTS U Srbiji je urađena prva transplantacija srca u ovoj godini. Intervenciju je uradio tim Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Zahvaljujući jednom DA - spasena su četiri života, urađene su i transplantacije bubrega i jetre. U našoj zemlji, na...

najnovije

najčitanije