Fudbal – Prva južnobanatska liga 26. kolo: VRANE BEZ PROBLEMA U IZBIŠTU

29/04/2019

u SPORT

VRANE BEZ PROBLEMA U IZBIŠTU

Baranda, 29. april 2019;

POLET (Izbište) – RADNIČKI (Baranda) 1:3; Vratile su se Vrane u kolosek. Ove nedelje ceh je platila ekipa iz Izbišta. Tim Poleta je na začelju tabele i igrači Radnickog nisu smeli sebi da dozvole još jedan kiks. Čak su im i išli u korist remi Potparanja i poraz Borca, koji su drugi, odnosno treći.
Vrane su krenule silovito od samog starta. Nametnule su ritam i domaćini su imali problem da prenesu loptu na protivničku polovinu. Šanse su uglavnom trazili posle prekida koje im je sudija “domaćinski” dosuđivao.
Prvi gol je delo fenomenalnog Igora Starčevica posle solo akcije. Oduzeo je loptu protivniku, pretrčao polovinu terena i precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora. To je dodatno motivisalo Baranđane da krenu još agresivnije. Drugi pogodak postigao je kapiten Dušan Dobrić. Posle dobro izvedenog kornera Cukica, Dobrić je glavom (a sve više golova daje upravo glavom, a ne solo prodorima što je njegova uža specijalnoat) lako matirao golmana domaće ekipe. 
Bez obzira na veći posed lopte i terensku nadmoć fudbaleri Radničkog nisu koristili prilike. Opomena je potom usledila u vidu primljenog gola. 
Igrač Poleta je protrčao po desnoj strani, oštro uputio loptu u kazneni proctor, koja je prošla kroz peterac na drugu stativu gde Vasić nije mogao nista da uradi.
Na gol zaostatka domaća ekipa je krenula na sve ili ništa. Razumno jer su im bodovi preko potrebni. To je otvorilo šanse brzonogoj ofanzivnoj liniji Radničkog da stvara prilike. Cukić, Dobrić, Starčević, svi su imali svoje šanse ali lopta nije htela u gol. 
Odbrana i vezni red su disciplinovanom igrom dozvolili igračima Poleta da iz svega dva tri slobodna udarca zaprete Vasiću, koji se, kao i prošle nedelje prvi golman ekipe Labus, istakao. Vasić je pri rezultatu 1:2 odbranio dobru priliku domaćina za izjednačenje, a ova odbrana i pre svega šansa Poleta probudili su napadače Radničkog.
Gol je usledio tek pred sam kraj meča I rezultat je majstorije najboljeg strelca ekipe Starčevia. Poput svojih kolega iz “malo” većih klubova Starčević je makazicama uputio loptu ka golu domaćina čiji je golman bio nemoćan. Dva gola razlike su ipak delovali nedostižno u svega nekoliko minuta pred kraj meča. Domaćini su podigli belu zastavu i to je značilo nova tri boda za Vrane.
Ova pobeda je vrlo značajna jer Radnički opet ima šansu da završi kao treća ekipa na tabeli. Na poziciju koja vodi u baraž.(Branislav Babin)

REZULTATI 26. kola: Jedinstvo – Borac 3:0; Partizan (G) – Jedinstvo Stević 4:3; Potporanj – Jugoslavija 0:0; Spartak 1911 – Partizan (U) 5:1; Sloga – Dunav 3:0; Polet – Radnički 1:3; Crvena Zvezda – Strela 3:2; Dolina – Vulturul 1:1; Vojvodina – slobodan tim.

TABELA: 1. Partizan (G) (52); 2. Borac (50); 3. Potporanj (48); 4. RADNIČKI (44); 5. Jedinstvo (42); 6. Spartak 1911 (40); 7. Partizan (U) (40); 8. Strela (38); 9. Sloga (33); 10. Jedinstvo Stević (31); 11. Crvena Zvezda (29); 12. Dunav (27); 13. Dolina (26); 14. Vulturul (25); 15. Jugoslavija (25); 16. Vojvodina (19); 17. Polet (19).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije