Galerija „Jovan Popović“ Opovo: DANAS OTVARANJE IZLOŽBE INTROSPEKCIJA – NADREALIZAM KAO ODBRAMBENI MEHANIZAM SANJARA

23/04/2019

DANAS OTVARANJE IZLOŽBE INTROSPEKCIJA – NADREALIZAM KAO ODBRAMBENI MEHANIZAM SANJARA

Opovo, 23. april 2019;

U 18:00 časova u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu biće priređeno otvaranje umetničke izložbe Arpada Pulaija „Introspekcija – Nadrealizam kao odbrambeni mehanizam sanjara“, koja obuhvata radove u tekstilu iz različitih celina nastalih u prethodne tri godine (celina po kojoj i sama izložba nosi naziv) zatim „Koreni tekstila“, objekat „Licem u lice“ kao i serija crteža „Cove world“ iz 2011. godine.

Arpad Pulai  (Vrbas, 1986) diplomirao  je 2011. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu (odsek Dizajn tekstila), gde od 2015. godine radi kao stručni saradnik u nastavi. Član je ULUPUDS-a i ETN (European textile network). Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada od kojih je i Velika nagrada 45. Majske izložbe (2013), kao i Likovna nagrada „Nagyapáti Kukac Péter“ za 2017. godinu. Njegovi radovi se nalaze u kolekcijama Ateljea 61 i Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije