Dani knjige u Opovu: VEČERAS KNJIŽEVNI SUSRET SA SLAVIŠOM PAVLOVIĆEM

20/04/2019

VEČERAS KNJIŽEVNI SUSRET SA SLAVIŠOM PAVLOVIĆEM

Opovo, 20. april 2019;

U okviru manifestacije „Dani knjige“ u maloj sali Kulturnog centra Opovo, danas u 18:00 časova održaće se književno veče sa piscem, Slavišom Pavlovićem.

Slaviša Pavlović (Ljubovija, 1982), pisac, pesnik i novinar. Objavio je romane Zavet (2010), Nema šanse da ne uspem (2012), Zavet heroja (2014), Apisov apostol (2016), kao i dokumentarnu istorijsku knjigu Ratnici Crne ruke. Njegov roman Zavet heroja preveden je na ruski i objavljen povodom obeležavanja stogodišnjice Velikog rata u Ruskoj Federaciji. Predgovor za ovo izdanje napisao je Sergej Nariškin, predsednik Državne dume Rusije. Knjiga Zavet heroja bila je na 10. mestu top liste najprodavanijih knjiga u Moskvi. Na poziv Ruskog istorijskog društva i Asocijacije „Francusko – ruski dijalog“ učestvovao je na više međunarodnih naučno-istorijskih skupova posvećenih Prvom svetskom ratu. Godinama se bavi novinarstvom. Bio je glavni i odgovorni urednik magazina ReStart, autor i voditelj nekoliko televizijskih emisija. Pisao je za magazin Sofia, ruski list Jugoslovo, Vodič za život, Srpski glas, francusku Volter mrežu… Učesnik je Međunarodne konferencije mladih novinara Evrope i Azije „Krim. Pogled iz drugog ugla“, održane u Jalti i Sevastopolju 2015. godine. Živi u Beogradu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije