Crveni krst Opovo: ŠTA ZNAŠ O ZDRAVLJU, TROSTRUKA POBEDA ZA BARANDU

08/04/2019

ŠTA ZNAŠ O ZDRAVLJU, TROSTRUKA POBEDA ZA BARANDU

Opovo, 8. april 2019;

Svake godine Crveni krst Opovo u saradnji sa Osnovnom školom „Dositej Obradović“ organizuje opštinsko takmičenje „Šta znaš o zdravlju“ posvećeno Svetskom danu zdravlja, a teme koje su učenici spremili iz priručnika Crvenog krsta „Razvoj i zdravlje adolescenata“ su: Rast i razvoj adolescenata (hormonske i telesne promene u pubertetu i pubertet u dečaka i devojčica); Razvojno psihološki problemi adolescenata; Ishrana adolescenata; Koža u adolescenciji; Lična higijena adolescenata.

Na današnjem takmičenju učestvovalo je 28 učenika iz sve četiri osnovne škole. Pobednik takmičenja je MARKO VLAJNIĆ  iz Barande, drugo mesto ANĐELA BEĆIROVIĆ iz Barande i treće mesto MIRJANA CINCAR iz Barande.

Pobednik takmičenja je ostvario pravo da učestvuje na Pokrajinskoj  smotri  koje se održava 10. aprila  u Novom Sadu u amfiteatru sportsko poslovnog centra Vojvodine „SPENS“. Za ovu godinu Svetska zdravstvena organizacije je opredelila slogan „Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti  zdravstvenom zaštitom.“ Svetski dan zdravlja je i ove godine prilika  da podsetimo stanovništvo na značaj zdravih stilova života i prevenciju faktora rizika za nastanak najčešćih poremećaja zdravlja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije