Preventiva: PUNJENJE DŽAKOVA SA PESKOM

23/05/2014

PUNJENJE DŽAKOVA SA PESKOM
Opovo, Baranda, Sefkerin 23. Maj 2014
Na poslednjem sastanku opštinskog štaba za vanredne situacije, a u koordinaciji sa firmom Tamiš-Dunav odlučeno je da se preventivno dopremi pesak i napune džakovi u slučaju da nivo Tamiša ugrozi naseljena mesta. Džakovi sa peskom su prvenstveno namenjeni za nebranjene obale Tamiša, tj. za mesta  koja nisu pokrivena nasipima.
Radi  se o po 150 kubika za Opovo i Sefkerin, kao i 60 kubnih metara za Barandu. Na lokaciji kod opovačkog mlina okupilo se pedesetak dobrovoljaca koji su pesak natovarili u 2000 džakova, 40 volontera u Barandi je napunilo nešto malo manje od 1000 džakova, dok su 50 sefkerinaca, kao i u Opovu napunili 2000 džakova.
Opštinski štab za vanredne situacije kao i cela Lokalna samouprava se prvenstveno zahvaljuje dobrovoljcima-volonterima koji su odvojili svoje vreme i ponudili svoj rad i zalaganje zarad ove preventivne akcije, kao i firmama Agros i Bajići Kop koji su svojim mašinama i gorivom, bez nadoknade,  zaista pomogli da se ova akcija privede kraju.
Za sada Tamiš ne preti i vodostaj je u stagnaciji ili blagom opadanju, ali poučeni  skorašnjim iskustvom moramo biti spremni i potrebno je preventivno razmišljati-zaključak je nadležnih iz opštinskog štaba za vanredne situacije
Što se tiče dobrovoljaca-volontera, svaka priča je suvišna, svojom požrtvovanošću i zalaganjem ostavljen je sjajan utisak u mačvanskom selu Crna Bara gde je ekipa iz naše Opštine odradila zaista „lavovski posao“ tamošnjim meštanima pomažući da se za jedan dan podigne i ojača nasip koji šiti ovo mesto. Veliki deo tih ljudi je i danas punilo džakove u svojim mestima. Svaka čast!!!

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije