Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje: POTPISAN UGOVOR ZA REGRESIRANJE PREVOZA STUDENATA

03/04/2019

POTPISAN UGOVOR ZA REGRESIRANJE PREVOZA STUDENATA

Opovo, 03. april 2019;

Novi Sad, 2. april 2019
Na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost o regresiranju prevoza studenata iz budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu, po ovlašćenju predsednika opštine dr Zorana Tasića, zamenik predsednika opštine Miloš Markov potpisao je Ugovor o dodeli novčanih sredstava za regresiranje prevoza studenata u 2019. godini na teritoriji Opštine Opovo  u vrednosti od 174.602 dinara.

Za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost obezbedio je 20 miliona dinara. Sredstva za regresiranje prevoza namenjena su za budžetske studente, za studente koji nisu korisnici usluga smeštaja i ishrane u studentskim centrima i koji ne koriste stipendije i kredite.

Na osnovu javnog konkursa, pravo na ova sredstva ostvarilo je 28 lokalnih samouprava, a njihovim predstavnicima je danas, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio ugovore i rešenja o dodeli novčanih sredstava.

Obraćajući se prisutnim predstavnicima opština pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević naglasio je da niko nije tako važan kao mladi koji se školuju.

„Visoko obrazovanje u AP Vojvodini je decentralizovano. Mi imamo šest lokalnih samouprava koji su nosioci visokog obrazovanja na visokim strukovnim školama, pa tako osim Novog Sada, imamo Suboticu, Kikindu, Vršac, Zrenjanin i Sremsku Mitrovicu. S druge strane, Univerzitet u Novom Sadu je lociran još u tri grada: Somboru, Subotici i Zrenjaninu, a ako tome dodamo da smo prisutni i u Bujanovcu, znači da smo na korak od praga vašeg doma“, rekao je sekretar Milošević i dodao da se podrška studentima koji se obrazuju u Novom Sadu ogleda u obezbeđivanju smeštaja, čiji broj, zajedno sa Zrenjaninom, Somborom i Suboticom iznosi blizu 4.000 smeštajnih jedinica i na taj način im je omogućeno kvalitetnije studiranje i ušteda porodičnog budžeta.

„Lokalne samouprave su poslale, zahvaljujući ovom programu, lepu poruku – ostanite kod nas. Suština ovih projekata jeste – malo više ljubavi, jer ako ste se već opredelili da studirate i verujete u vašu budućnost, čitave generacije i našeg društva, onda predlažem da, pored roditelja pomogne lokalna samouprava, pokrajinska, republička administracija, pre svih mi, već sada“, kazao je Milošević.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije