Recepti po preporuci kuhinje hotela Stari banat: PIJANI ŠARAN U BELOM VINU

02/04/2019

PIJANI ŠARAN U BELOM VINU

Namirnice;-

Potkovica svežeg šarana  – 1kg
belo vino – 2dl
ulje  – 1dl
čen belog luka – 5 kom
So
Biber
limun – 1 komad
kuvanog krompira – 500g
crvenog luka  – 150g
sveži peršun  – 100g

Priprema:

  • Dobro očistite šarana, operite, prosušite i isecite na jednake potkovice. Sitno isecite beli luk i peršunov list. U vatrostalnu činiju sipajte ulje i stavite isečenu ribu, a zatim blago promešajte kako bi ulje “obložilo” komade ribe. U svaki komad šarana utrljajte beli luk, peršunov list, so i malo bibera. Složite šarana u vatrostalnu posudu, i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa. Nakon toga, sipajte belo vino preko šarana i ostavite u rerni još oko 20 minuta, dok se riba ne zapeče do zlatno žute boje i ne postane hrskava.
  • Ribu servirati sa prethodno pripremljenom krompir salatom. Isecite limun na kolutove i poslužite ga sa gotovim pijanim šaranom. Uz ovo jelo preporučujem belo vino trijumf vinarije Aleksandrović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Priredba Bambijevih predškolaca za kraj školske godine

Priredba Bambijevih predškolaca za kraj školske godine

OPOVO, 13. jun 2025 – Tradicionalno, zajedno sa svojim vaspitačicama, Bambijevi predškolci, održali su svečanu priredbu u velikoj sali Kulturnog centra Opovo. Budući đaci prvaci predstavili su se recitacijama i muzičko-scenskim programom što je od prisutnih prihvaćeno...

najnovije

najčitanije