Sastanak sa Zoranom Mihajlović i Vanjom Udovičićem: IZVESTAN POČETAK REKONSTRUKCIJE PUTA BARANDA – SAKULE

27/03/2019

IZVESTAN POČETAK REKONSTRUKCIJE PUTA BARANDA – SAKULE

Pančevo, 27. mart 2019;

Danas je u sedištu Južnobanatskog upravnog okruga u Pančevu održana sednica Saveta južnobanatskog okruga u proširenom sastavu na kojoj su prisustvovali gradonačelnici Vršca i Pančeva, kao predsednici opština Kovin, Bela Crkva, Opovo, Plandište, Alibunar i Kovačica, gde su imali radni sastanak sa popredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i ministrom sporta i omladine Vanjom Udovičićem. Zajedno sa njima došli su i pomoćnici ministara, državni sekretari i direktorii republičkih javnih preduzeća i drugih institucija u okviru ovih ministarstava.

Sastanak je organizovan povodom nastavka realizacije nedavne posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića južnobanatskom okrugu, a u cilju sagledavanja zatečenog stanja, preduzimanja potrebnih mera za sve ono što je problematično u lokalnim samoupravama.

Potpredsednica vlade je najavila da će država obezbediti dodatnih milijardu i po dinara za razvoj infrastrukture južnobanatskog okruga, a svaki od prisutnih čelnih ljudi južnobanatskih opština imao je poseban razgovor sa ministrima i njihovim saradnicima.

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić imao je priliku da ministarki Mihajlović obrazloži lokalne probleme koji se tiču oblasti saobraćaja, građevinarstva i komunalnih delatnosti.

„Akcenat sam stavio isključivo na sanaciju lokalnog puta Baranda – Sakule i Sakule – idvorska raskrsnica i postavio pitanje da li postoji mogućnost da JP „Putevi Srbije“ učestvuju u rekonstrukciji i rehabilitaciji ovog lokalnog puta, rekao je Tasić, obrazlažući njegovo loše stanje činjenicom da je ovaj putni pravac u više navrata bio zaobilaznica na koju se preusmeravao veoma frekventan saobraćaj kada su izvođeni radovi na okolnim magistralnim i regionalnim saobraćajnicama i mostovima.

Tasić ističe da je od strane Opštine Opovo urađen kompletan inspekcijski nadzor, foto dokumentacija i evidentirana nastala oštećenja i tome je pismeno obavešteno JP „Putevi Srbije“, konkretno Sektor sever Novi Sad. Nakon toga delimično su sanirane bankine i zakrpljene udarne rupe ali vrlo brzo se sve vratilo u pređašnje stanje, tako da je saobraćajnica trenutno u vrlo lošem stanju.

„Ministarka se zanimala o dužini putnog pravca i dogovoreno je sa direktorom JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom da se ove godine uradi šest kilometara sanacije sa proširenjem i kanalima i svim onim što je neophodno, a naredne godine druga polovina puta, čime bi važne kominikacijske pravce do 2020. godine imali završene i gotove. Uskoro će nas posetiti predstavnici Puteva Srbije kako bi analizirali stanje i napravili dinamiku aktivnosti“ najavio je Tasić.

Razgovaralo se i o legalizaciji putnog pravca koji spaja Sefkerin i zrenjaninski put. Dogovoren je dolazak inspekcijskog nadzora Ministarstva kako bi pogledali dokumentaciju i dokle se došlo sa legalizacijom ovog puta. Cilj je da se u nekom narednom periodu deo Opštine Opovo koje spaja ovu komunikaciju ubaci u projektno-tehničku dokumentaciju, koja bi podrazumevala izgradnju raskrsnice sa svim aspektima bezbedonosti saobraćaja i izvršili legalizaciju puta kako bi se konačno uspostavili imovinsko-pravni odnosi i kome pripada taj put.

Tasić je razgovarao i sa ministrom Udovičićem, koji je pohvalio Opštinu Opovo i aktivnosti nevladinih organizacija, otvaranje Kancelarije za mlade, sa konstatacijom da je jedna tako mala opština izuzetno aktivna u apliciranju konkursa.    

Tasić je postavio pitanje mogućnosti izgradnje sportske hale ističući da je naša opština u četvrtoj kategoriji nerazvijenosti sa jednim od najmanjih budžeta u Vojvodini i da smo jedna od pet opština u Vojvodini koje nemaju sportsku halu. Udovičić je rekao da mu se već sutra dostavi kompletna dokumentacija koja podrazumeva lokacijske uslove za sportsku halu, građevinsku dozvolu, prijavu radova, projekat na osnovu čega je izdata građevinska dozvola i izvođački projekat na osnovu čega će se izvršiti gradnja.

„ Ono što je veoma značajno jeste da će se nakon ovog sastanka napraviti zapisnik sa svim zahtevima južnobanatskih opština, radiće se monitoring realizacije svih projekata koji su dogovoreni i ja očekujem u narednom periodu skoru posetu iz ova dva ministarstva kako bi se dogovorili kada će se i na koji način šta raditi“, rekao je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije