Ministarstvo unutrašnjih poslova: OTVOREN KONKURS ZA UPIS NA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE VATROGASACA

03/04/2019

OTVOREN KONKURS ZA UPIS NA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE VATROGASACA

Opovo, 3. april 2019;

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Konkurs je otvoren do 9. Aprila, a za teritoriju Pančeva biće upisano 11 polaznika, Opovo 3, Vršac, Kovin i Alibunar po 2 polaznika, Bela Crkva 1.

Pravo prijavljivanja na konkurs imaju državljani Srbije između 19 i 30 godina, da imaju završenu najmanje srednju školu i vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilima C kategorije.

Pravo učešća ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od 1,5 godine od dana završetka Osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Polaznicima je u toku osnovne obuke obezbeđen smeštaj i ishrana, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, shodno ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Polaznik koji uspešno zabrši osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkij jedinica Ministarstva dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima koji regulišu ovu materiju.

Više informacija o konkursu možete pročitati na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

http://www.mup.gov.rs/

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije