Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad, 11. kolo: OPŠTINSKI DERBI ODLUČEN U POSLEDNJEM MINUTU

25/03/2019

u SPORT

OPŠTINSKI DERBI ODLUČEN U POSLEDNJEM MINUTU

Sefkerin, 25. mart 2019;

TEMPO (Sefkerin) – OMLADINAC (Opovo) 1:0 (0:0); Opštinski derbi je ispunio očekivanja. Prava prvenstvena, borbena utakmica sa obe strane. Omladinac je bio bolji u prvom, a Tempo u drugom poluvremenu. Utakmica je otvorena šansom Tempa u 2. minutu kada je Ćirika isprobao šut za 25 metara ali je golman Šiđanin bio na mestu i ukrotio šut. Ubrzo zatim i Omladinac preti udarcem sa preko dvadeset metara gde lopta kači jednog igrača Tempa menja pravac ali ne uspeva da iznenadi golmana Tempa Vickova. Ubrzo nakon toga jos jednu priliku imaju gosti kada njihov napadač dobija loptu na pet metara od gola domaćih ali se ne snalazi najbolje.

Drugo poluvreme je donelo dosta bure i tenzija. Već u prvom minutu Tempo ima slobodan udarac koji je izveo Marko Ilkić ali lopta pogađa prečku vec savladanog golmana Šiđanina. Ubrzo je i Rankov uputio odličan šut u raslje ali je Šiđanin bio na visini zadatka i uspeo da “izvadi” loptu. Sudija je pustio malo oštriju igru i zbog čega je bilo više grubih startova koje je potom sankcionisao kartonima. Vrhunac drame odigrao se u poslednjem minutu utakmice. Napadač domacih Nećakov izborio se za jednu loptu uleteo u peterac gostiju i kada je krenuo da predribla golmana Šiđanina on ga ruši i sudija pokazuje na belu tačku. Usledili su oštri protesti Opovčana i gužva je trajala nekoliko minuta. Kada se sve smirilo Marko Ilkić, inače i igrač utakmice preuzima odgovornost i postiže pogodak donevši Tempu tri značajna boda u velikom derbiju.

TEMPO: Vickov, Jovanov, Ilkić, Vukov, Radojičić (Živković), Krstevski (Nećakov), Ćirika, Simeon, Đinović (Todorovski), Rankov (Volčeski), Milićev (Bakić).

OMLADINAC: Šiđanin, Jovanov S. Nemanja, Zina (Stojić), Stupar, Marinković, Puškaš (Jovanov), Markuc (Dimitrov), Grčak, Milankov, Jovanov J. (Ivic), Cvetković.

REZULTATI 11. kola: Vojlovica 2018 – Polet 0:2; Pobeda – Mundial 0:3; Unirea – Slavia 2:3; Tempo – Omladinac 1:0; Glogonj – slobodna ekipa.

TABELA: 1. Slavia (25); 2. Polet (25); 3. Unirea (21); 4. Mundial (18); 5. Glogonj (15); 6. Tempo (9); 7. Omladinac (7); 8. Vojlovica 2018 (6); 9. Pobeda (2).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije