Ravnanje atarskih puteva: MASOVNA AKCIJA SEFKERINSKIH POLJOPRIVREDNIKA (VIDEO)

20/03/2019

MASOVNA AKCIJA SEFKERINSKIH POLJOPRIVREDNIKA

Sefkerin, 20. mart 2019;

Izuzetno ekspeditivno, samo pet dana nakon sastanka u kabinetu predsednika opštine, sefkerinski poljoprivrednici su organizovali akciju ravnanja atarskih puteva. Rano jutros, ispred sefkerinske crkve okupilo se preko 30 poljoprivredenika sa svojim traktorima i mehanizacijom gde su se sastali sa predsednikom opštine dr Zoranom Tasićem i pokrajinskim poslanikom i odbornikom Predragom Ginculjem sa kojima su precizirali plan današnje akcije.

Koordinator akcije Jovan Petrov je rekao da je zadovoljan odzivom poljoprivrednika i podrškom lokalne samouprave, a jedan od učesnika akcije Slaviša Stajić smatra da se ova saradnja sa lokalnom samoupravom treba na ovaj način nastaviti i ubuduće.

Nakon dogovora, učesnici akcije su se uputili na lokalnu benzinsku pumpu gde su sipali gorivo koje je finansirala lokalna samouprava, a predsednik opštine je istakao da je veoma zadovoljan pokazanim duhom zajedništva, posebno što je ovo prvi put da se ovakva akcija na ovaj način organizuje u Sefkerinu.

„Kao što sam više puta ponovio treba razvijati duh zajedništva bez ikakvih predrasuda, treba razgovarati sa ljudima i mislim da je to prednost ove lokalne samouprave. Pre neki dan smo se brzo dogovorili, taj razgovor je trajao samo 15 minuta i evo po principu sakulskih poljoprivrednika, istu akciju samo nekoliko dana kasnije organizujemo u Sefkerinu. Ono što je meni bitno jeste da je danas ovde tridesetak traktora, vidim ljude koji su raspoloženi, vidim da se po prvi put jedna ovakva akcija organizuje u Sefkerinu i to mi daje uverenje da u nama kao ljudima ima nade i pravog duha zajedništva. Takođe, najavio bih istu akciju u subotu u Barandi gde su se i baranđanski poljoprivrednici organizovali, tako da se nadam da će vaš portal i taj događaj ispratiti“, rekao je Tasić.  

Dogovor je da se tokom ravnanja atarskih puteva zabeleže pozicije sa depresijama gde će se naknadno nasipati kameni agregat, a po završetku akcije organizovan je ručak za sve učesnike.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

SEFKERIN/OPOVO 10. april 2024. Nakon što je lokalna samouprava dobila povratnu informaciju o problemu javne rasvete u delu naselja Sefkerin, kontaktirana je firma nadležna za održavanje javne rasvete koja je izvršila kontrolu i utvrdila kvar trafoa koji je u...

najnovije

najčitanije