Stojanov u prvoj petorci u konkurenciji 460 srednjih škola u SAD: MIHAILO SA “SAUTVESTOM” POSTAO VICEŠAMPION NACA LIGE

06/03/2019

u SPORT

MIHAILO SA “SAUTVESTOM” POSTAO VICEŠAMPION NACA LIGE

Opovo, 06. mart 2019;

Mihailo Stojanov iz Opova, posle prvih košarkaških koraka i niza uspeha u Srbiji sa Spartakom iz Subotice, BEKO-m iz Beograda, u kadetskoj reprezentaciji Srbije, školovanje je nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama.

Igrajući za Sautvest (Suothwest) hrišćansku srednju školu, gde pohađa i nastavu Mihailo je još jednom pokazao da izrasta u vrhunskog košarkaša. Naime, njegova škola je postala vicešampion NACA lige Elitne divizije 1, a Mihailo je izabran u najbolju petorku lige i završnog turnira.

– NACA liga je liga SAD svih hrišćanskih škola, a Elit divizija 1 (Eite division) je kao na primer Super liga kod nas. U konkurenciji je bilo oko 460 škola iz čitave SAD. Sada mu ostaje da vidi oko koledža, da reši tu papirologiju u narednih mesec, dva, pa na zaslužen odmor u kući – objasnio je Mihailov otac Aleksander.

Posle ovakvih igara Mihailo će verovatno moći da bira na kom će koledžu nastaviti igre.

– Ima ih, od Hjustona do Los Anđelesa… Videće šta je najbolje za njega i dalje usavršavanje. U opticaju su koledži iz prve, ali neki i iz druge divizije – izjavio je Mihailov otac.

(I.V.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

najnovije

najčitanije