Human gest u Barandi: ČETIRI PORODICE IZ OBRENOVCA SMEŠTENE U BARANDI

19/05/2014

ČETIRI PORODICE IZ OBRENOVCA SMEŠTENE U BARANDI
DSC_0149 - CopyBaranda, 19. maj 2014;
Četiri porodice iz Obrenovca smeštene su u objektu Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara u Barandi. Međutim, kako nezvanično saznajemo, još nekoliko porodica je na smeštaju u privatnim kućama u Opovu.
Tokom današnjeg dana posetili smo naše goste (u nevolji). U pitanju su tri mlada bračna para – Obradović, Stankovac i Vasiljević sa četvoro male dece, kao i nešto stariji bračni par Vasiljević. Svi oni su iz Obrenovca, a u Barandu su došli na inicijativu predsednika pomenutog Udruženja Save Lazina, u čijoj su privatnoj kući prvo boravili.
DSC_0141 - Copy– Zaista smo zahvalni na brizi i smeštaju koja nam je ovih dana ukazana, jednoglasni su novi ukućani novoizgrađenog objekta u Barandi. Ljudi neprestano dolaze, donose i nude pomoć, i zaista u ničemu ne oskudevamo. Dobili smo pomoć i iz baranđanskih prodavnica i pekara i žao nam je što ne poznajemo sve te ljude kako bi smo im se poimenično zahvalili.
Inače, naša poseta se poklopila i sa posetom predstavnika Crvenog krsta Opovo, koji su juče i danas obezbedili osnovne potrepštine, a poverenik Crvenog krsta Ivanka Petrov je poručila „našim“ DSC_0146 - CopyObrenovčanima da se ne libe da zatraže sve što im je u ovom trenutku potrebno za normalnu egzistenciju, pomoć je stigla i iz Inicijative mladih.
Što se tiče informacija o masovnom dolasku ugroženih u našu opštinu, možemo da konstatujemo da se radi o neistinama i neproverenim informacijama, tako da sve one koji vole da se bave informisanjem preko društvenih mreža molimo da se prvo dobro informišu , pa tek onda nešto plasiraju kao informaciju kako ne bi dolazilo do zabune u ovakvim trenucima.
– U Obrenovcu je apokaliptična situacija. Sve se DSC_0147 - Copy (2)dogodilo veoma brzo i posledice ove katastrofe tek ćemo naknadno moći videti kada se voda potpuno povuče. U porodicama Obradović, Stankovac i Vasiljević kažu da su evakuisali prvo žene i decu, neke od njih su prebacivali helkopterima, dok je muški deo izašao par dana kasnije. Tek od juče su saznali za sudbine svojih bližih, odnosno roditelja i bliskih rođaka.
Nesreća je velika ali naši Obrenovčani nisu klonuli duhom. Većina njih je u poplavi izgubila sve jer su im kuće pod vodom. Ipak oni kažu da je najvažnije da su svi u ovom trenutku živi i zdravi, a da je život pred njima i da će se boriti kako bi ponovo stekli ono šta su izgubili.

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije