Udruženje vinogradara i vinara „Pudar“ Sakule: SAKULSKI VINOGRADARI OBELEŽILI ESNAFSKU SLAVU

14/02/2019

SAKULSKI VINOGRADARI OBELEŽILI ESNAFSKU SLAVU

Sakule, 14. februar 2019;

Sakulski vinogradari i vinari tradicionalno su obeležili esnafsku slavu Svetog Trifuna i održali Skupštinu svog udruženja „Pudar“. Uz prisustvo članova udruženja, gostiju, predstavnika lokalne samouprave i stručnjaka iz Poljoprivrednog instituta „Tamiš“  Pančevo, rezan je slavski kolač, dok je na Skupštini podnet izveštaj o radu i finansijama u protekloj godini.

Predsednik udruženja Đurica Savkov je pozdravio prisutne članove i goste poželevši im uspešnu vinogradarsku godinu.

– Duga je tradicija vinogradarstva u Sakulama i naš zadatak je da tu tradiciju očuvamao i unapredimo. Naše udruženje svake godine raste po broju članova i shodno tome moramo se razvijati i proširivati naše aktivnosti – rekao je Savkov.

Svetotozar Piperski je istakao kvalitet sakulskog vina na osnovu činjenice da su sakulski vinari osvajaju nagrade na svakom takmičenju na kojem se pojave, ali da se još puno mora raditi i više ljudi aktivirati u tom pravcu.

Kao i svake godine članovi Udruženja su doneli svoje uzorke vina koji su se degustirali i nezvanično ocenjivali.   

pročitajte još i

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Manifestacija održana pod kišobranima https://youtu.be/hvox67T-iQE SAKULE, 1. april 2023 – Nakon 27 godina morao je doći i taj kišni dan. Nažalost, ovu manifestaciju koju je skoro tri decenije pratilo lepo vreme, ove godine vreme nije poslužilo. Kiša koja je ceo dan...

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Od subote više nisu obavezne zimske gume Srbija, 31. mart 2023 Vozači u Srbiji od 1. aprila više nisu obavezni da imaju zimske gume na sva četiri točka, ako na kolovozu ima snega, leda i poledice, i koriste drugu zimsku opremu, a vulkanizeri zbog lepog vremena već...

najnovije

najčitanije