Predsednik opštine Opovo najavljuje nove projekte: ULAGANJA U PUTNU INFRASTRUKTURU I ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

13/02/2019

ULAGANJA U PUTNU INFRASTRUKTURU I ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

Opovo, 13. februar 2019;


Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića imaće višestruke benefite za našu opštinu poručuju iz lokalne samouprave. U razgovorima koje je predsednik opštine dr Zoran Tasić vodio sa predsednikom Srbije, kao i sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem i direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom, za Opštinu Opovo planira se nekoliko značajnih projekata i opremanja.

Tasić ističe značaj ove posete, posebno kada su u pitanju projekti vezani za završetak puta Opovo – Debeljača i Doma zdravlja Opovo.

– Ono što je jako važno jeste da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom pokazao da ne postoje velike i male opštine i da mu je svaka lokalna samouprava apsolutno važna, i ona koja ima 150.000 stanovnika i ona koja ima 10.400 kao što je to Opština Opovo.

Mi smo razgovarali u dva segmenta, a to su infrastrukturni projekti, prvenstveno put Opovo – Debeljača, i druga stvar, a to je deo koji se tiče zdravstvene zaštite, rekonstrukcija i ulaganje u zdravstvo. Najavljeno je da će doći do ozbiljnih ulaganja Dom zdravlja Opovo i to je digitalizacija kompletnog rentgenskog sistema, nabavka ultrazvučnog aparata, novog sanitetskog vozila i nastavak dislokacije hitne medicinske pomoći koja se trenutno nalazi zajedno sa primarnom zdravstvenom zaštitom što podrazumeva završetak izgradnje objekta koji smo započeli sredstvima lokalne samouprave.

Moram da kažem da smo mi 2016. godine zatekli izuzetno katastrofalno stanje u Domu zdravlja, dug od 105 miliona dinara, što je predsednik Vučić i rekao, uspeli smo da smanjimo taj dug na 70 miliona, uspeli smo da zaključimo ugovore sa dobavljačima i napravimo reprograme i ono što je jako važno da naš Dom zdravlja od maja meseca 2016. nije bio u blokadi, da nam apoteke funkcionišu rentabilno – izjavio je Tasić za Glas Opova.

U govoru koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao pokrenuta je još jedna tema koja se tiče privrednog razvoja naše Opštine. Vučić je istakao potrebu otvaranja pogona na teritoriji Opštine Opovo koji bi zaposlio 200 do 300 radnika i kako saznajemo Vučić i Tasić su o tome vrlo konkretno razgovarali.

(Foto: N.K./Č.V.)    

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije