Recepti po preporuci kuhinje hotela Stari Banat: MEDALJONI NA KAJMAKU

12/02/2019

MEDALJONI NA KAJMAKU

12. Februar 2019

Potrebne namirnice:

svinjski file (biftek) – 240g
kajmak – 80g
pančeta – 50g
neutralna pavlaka  – 1,5dl
palenta  – 100g
vode  – 1dl vode
so  – 5g
ulje  – 50g

Način pripreme:

Prethodno odlezani file iseci popreko na tri komada podjednake veličine(80g). File lagano istanjiti, pa spoljne krajeve saviti ka unutra, oblikovati oblik medaljona. Slaninu pančetu iseći na tanke šnite(6kom), zatim njome obloziti medaljone. Na zagrejanom tiganju sa malo ulja peći medaljone sa obe strane, dok ne budu 80% gotovi.

Pripremljeni mladi kajmak staviti u zagrejanu posudu, nakon 20-ak sekundi dodati pavlaku i so. Kada pavlaka provri dodati prethodno grilovane medaljone, i kuvati oko 2 minuta u sosu. Palentu skuvati tako sto u 1 dl ključale  vode dodamo malo soli i ulja, uz neprestalno mešanje oko 2min.

Jelo serviramo tako što na tanjir prvo stavimo pripremljenu palentu, pa na nju medaljone koje prelivamo sosom od kajmaka, služimo toplo uz cašu belog  šardone (chardonnay) vina..

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opovački lovci u akciji spasavanja pecaroša

Opovački lovci u akciji spasavanja pecaroša

OPOVO, 29. oktobar 2025 – Nakon što je sinoć oko 18:00 časova stiglo obaveštenje da je kod Ivine kolibe na Tamišu nestao pecaroš, u dogovoru sa policijom opovački lovci su organizovali spasilačku ekipu i krenuli u potragu. Na mestu gde je pecao nađen je motor, a kako...

najnovije

najčitanije